Bazen za pamćenje. Opatija. Dg arhitekti

Još prije godinu dana ovdje je bio divlji, šljunčani parking. A danas… Bili smo na novom atraktivnom bazenu hotela Grand Adriatic u Opatiji i napravili divne fotografije

Bazen ili more. A zašto ne oboje i to u jednom pogledu. Vodim vas u jedan takav, posve novi i drugačiji, s infinity prelijevom, koji se nadvija nad šetnicu i s pogledom od milijun dolara.

Borko Vukosav

Mjesto radnje, Opatija. Grand hotel Adriatic, par metara od šetnice Lungo mare i hotelske plaže koja je ove godine gotovo pusta. Zašto?

Borko Vukosav

Dg arhitekti, odnosno Leora Dražul i Siniša Glušica, za ovu turističku sezonu napravili su pravu malu gradsku atrakciju – bazen na stupovima ukupne površine 1000 kvadrata s dvije terase i barom te kapacitetom od 300-tinjak ležećih i sjedećih mjesta. I sve to na mjestu starog, priručnog parkinga ispred hotela.

Borko Vukosav

– Naš zadatak je bio je napraviti bazen i što bolje iskoristiti malu parcelu. Parcela je strma, nepristupačna, a pogled jednostavno savršen. Par mjeseci projektiranja, izvedbe i evo ga, gotov je – samozatajno i vrlo skromno mi priča Siniša Glušica, partner u studiju DG arhitekti koji zajedno sa svojom suprugom Leorom na opatijskoj rivijeri radi uistinu čuda.

Borko Vukosav

Pokazat ću vam još neke njihove projekte, ali za sada pogledajte bazen zbog kojeg stvarno valja potegnuti do Opatije.

Borko Vukosav

– Većina gostiju su stranci i oni se obožavaju slikati po društvenim mrežama i kažu nam u hotelu da su primijetili velik broj novih, mlađih gostiju koji su došli u hotel upravo radi bazena – kaže arhitektica Leora Dražul.

Borko Vukosav

Posve logično. Pogledajte kadrove…

Borko Vukosav

Atraktivan infinity prijelaz, bazen na stupovima, palme, arhitektura koja se uklapa u okoliš i profinjeni ambijent opatijskog Lungo marea.

Borko Vukosav

Arhitektura koja je nježna, elegantna, suvremena, a opet tako s poštovanjem prema tradiciji i iskonskom karakteru Opatije – mondenom mjestu za svjetsku elitu.

Borko Vukosav

Sutra ću vam još malo pričati o Opatiji, a danas uživajte u po mom mišljenju najljepšem opatijskom bazenu.

Borko Vukosav

A sada sve to ispričano kroz fotografije Borka Vukosava.