Babushka Boutique: bajkovito mjesto darivanja od sada i u Zagrebu

Ne moramo više u Ljubljanu po čestitke, rokovnike i male znakove pažnje… Porazgovarali smo s dizajnericom interijera Ninom Galič iz studija Prostorina koja je uredila Babushku

Piše: Petra Švarc

Babushka Boutique poznati je slovenski brend koji uživa kultni status diljem regije. Do sada je njihov preslatki dućančić u Ljubljani bio nezaobilazna adresa prilikom posjeta slovenskoj prijestolnici, a odnedavno je njihova pomno birana selekcija najromantičnijih, najsanjarskijih, najnježnijih darova, detalja i sitnica dostupna i u Zagrebu.

Novi se Babushka Boutique ušuškao u samom centru grada, na adresi Vlaška 7, gdje se, rekli bismo, odlično uklopio, a prostor su, u prepoznatljivom stilu uredile cure iz ljubljanskog studija Prostornina, na čelu s dizajnericom interijera Ninom Galić.

Prilikom osmišljavanja interijera, kaže nam Nina, pratili su vintage priču koju stvaraju i njeguju u Babushki. Željeli su stvoriti ugodan prostor u kojemu se svaki posjetitelj osjeća kao kod kuće i u koji će se poželjeti vratiti.

Prevladavajući materijali su svijetlo drvo i ratan koji prostoru daju dodatnu cosy i domaću vibru, te ga čine toplim. Dio namještaja uspješno su restaurirani stari seoski komadi koji prostoru daju težinu i osjećaj bezvremenosti.

Boje su očekivano nježne i pastelne – uz nezaobilaznu bijelu, tu je i zelena u nijansi kaduljina lista te razne nijanse prirodnog drva.

Razigranost donose i unikatne zidne tapete koje Babushka Boutique posebno priprema i proizvodi za svaku svoju podružnicu.

Prostor je svijetao, pristupačan i ugodan – kao mala škrinjica ljupkih predmeta. A ako uzmemo u obzir da nas do Božića dijeli manje od dva mjeseca, možemo reći da nam je Babushka došla taman na vrijeme da među svim ovim ljepotama u miru odaberemo božićne poklone.

Uživajte u slikama… (za otvaranje fotogalerije kliknite na fotografiju)

Wordpress Gallery Plugin Free