A najbolji novootvoreni hotel u istočnoj Europi je…

Bravo za dubrovački One Suite Hotel. Upravo su u Kijevu na International Hospitality Awardsu proglašeni najboljim novootvorenim hotelom u istočnoj i centralnoj Europi

Postoji jedan hotel u Hrvatskoj kojeg već dugo mjerkam i gotovo me svakog dana oduševljava svojim divnim, inspirativnim objavama na Instagramu. Riječ je, naime, o One Suite hotelu u Dubrovniku, jednom malom posebnom dizajnerskom hotelu koji me mami svojim divnim slikama doručka, jutarnje kave, zalaska sunca… te divnim ugođajem i detaljima u interijeru.

One Suite Hotel

A da sam zapravo bila na dobrom tragu i da bi ga zaista trebalo posjetiti – potvrda je ova važna nagrada iz Kijeva o kojoj je odlučio profesionalni stručni žiri, ali i ocjene posjetitelja preko Booking.coma i Trust.You.coma.

One Suite Hotel

Naime, u nedjelju, 18. veljače 2018. u Kijevu je na svečanoj ceremoniji dodjele International Hospitality Awards nagradu za najbolji novootvoreni hotel u istočnoj i centralnoj Europi dobio upravo One Suite Hotel, a nagradu je preuzeo Lukša Jakobušić, vlasnik ovog po mnogočemu posebnog hotela.

One Suite Hotel

O kakvoj se točno nagradi radi, objasnila nam je Martina Matušin, pr-ica One Suit Hotela.

– Od kada je hotel otvoren u lipnju prošle godine našao se na mnogim cijenjenim listama hotela koje morate posjetiti poput one National Geographic Travelera, The Guardianiana, Telegraph Travela. Sama nominacija za International Hospitality Awards 2017. bila je za nas veliki uspjeh, s obzirom da se prijavilo čak 315 hotela iz 21 zemlje, a pobjeda u kategoriji novih hotela veliki je poticaj i priznanje cijelom timu – objasnila je Martina Matušin.

One Suite Hotel

A po čemu je hotel još poseban?

One Suite Hotel

– Osim po dizajnu i arhitekturi, prvenstveno bih rekla po usluzi i iskustvu boravka, o čemu najbolje dojmove i glasine prenose sami gosti. Usluga je prilagođena suvremenom načinu života koji podrazumijeva ekološki i zdravi način razmišljanja i djelovanja. U taj se koncept uklapaju solarne ploče, punionica za električna vozila i recikliranje, kojemu su u hotelu posvećeni, ali i gastro ponuda temeljena na sezonskim i organskim namirnicama lokalnog porijekla.

One Suite Hotel

S dubrovačkog su područja i Marko Dabrović, arhitekt svjetski poznatog 3LHD studija koji je hotel projektirao, akademski umjetnici čija djela krase interijer hotela prema konceptu još jednog Dubrovčanina – Orsata Frankovića (Flomaster), dok namještaj također velikim djelom nosi potpis hrvatskih dizajnera u suradnji s tvrtkom Prostoria.

One Suite Hotel

Jedinstvenost hotela je i vlastita mobilna aplikacija prikladna za sve pametne uređaje putem koje gosti mogu otvarati vrata sobe, naručivati u sobu, komunicirati s osobljem hotela, otvarati garažu, pristupati bazenu ili teretani, planirati i bookirati izlete, snalaziti se na svim lokalnim rekreacijskim rutama uz pomoć GPS-a ili kupovati suvenire online.

One Suite Hotel

Ipak, duša ovog hotela su ljudi koji u njemu predano i sa zadovoljstvom svakodnevno kreiraju One Suite Priču. Pohvale i nagrade pripadaju upravo njima, zbog kojih gosti ostavljaju najbolje ocjene i komentare – navodi Matušin.

One Suite Hotel

Vrlo važan adut ovog hotela je i njegov restoran i bar Lokal koji je otvorenog tipa i u njemu možete uživati u zdravom doručku, speciality kavi, ozbiljnoj selekciji biranih pića.

One Suite Hotel

Mnogi pak navode da postoji jedna sitnica koja ih je u One Suiteu odmah kupila – službeno vozilo im je Tesla s njim će vas dočekati na aerodromu.

Ukratko, zapravo uopće me ne čudi što su dobili Hospitality nagradu.

One Suite Hotel

Evo još malo fotografija…