Ikea ima novi katalog. Evo mojih favorita

Moda se mijenja. Interijeri se mijenjaju. Možemo samo gledati lijepe slike, ali isto tako možemo iščitati poruku koja stoji iza tih slika. Iz ovogodišnjeg Ikeinog kataloga ja sam iščitala – biraj kvalitetnije & sačuvaj i unaprijedi ono što ima smisla sačuvati…

Tradicija je tradicija i nije ju fora preskočiti, zar ne? Tako je kod mene već godinama tradicija da s velikim zanimanjem iščekujem dolazak novog Ikeinog kataloga.

I stigao je. Ove godine neće stići na vaša kućna vrata, ali zato evo vam odmah link za download.

Moji dojmovi?

Hm, ne želim vam kvariti iznenađenje, ali reći ću vam da mi se čini da nema baš jako puno noviteta, što je pomalo i razumljivo zbog situacije s Covidom koji je promijenio mindset brojnih tvrki. U modnoj industriji taj novi mindset možda je najuočljiviji – više se pazi na kvalitetu materijala, održivost, ekologiju, udobnost, a nove kolekcije izbacuju se rjeđe. Puuuno rjeđe.

Očito je da će slična tendencija biti i u interijerima, a čini mi se kao da će se i trendovi barem malo usporiti, što je zapravo odlična vijest.

Fast food koncept odavno je zamijenjen sa slow i healthy foodom, a globalno u velikom trendu u svijetu je i slow living pokret koji nas uči kako da živimo sporije i kvalitetnije. Nadam se da dolazi uskoro i neki slow design pokret jer ne želimo svake godine kupovati novu garderobu, nove haljine, kapute, torbe… nove stolice, fotelje, tepihe…

Kupujmo manje, ali kvalitetnije i osvježimo ono već postojeće što je kvalitetno i što ima smisla čuvati.

To osvježenje postojećih stvari nešto je što me najviše oduševilo u Ikeinom novom katalogu. Riječ je naime o novim frontama za legendarne kolekcije Ivar i Billy koje su dobile staklena vrata ili od ratana i potpuno nov, zanimljiv izgled i neku novu funkcionalnost.

Pripremila sam vam fotogaleriju s 30-ak mojih favorita iz novog Ikeinog kataloga. Klik na fotografiju ispod za otvaranje fotogalerije…

Wordpress Gallery Plugin Free

No, kad smo kod kataloga, savjetujem vam da downloadate jedan drugi Ikein katalog – a to je onaj za radne prostore – Ikea for Bussines.

Oduševio me idejama, prostorima, inovacijama, nekim novim kombinacijama… Vjerujem da ćete pronaći mnoštvo zanimljivih ideja za svoj kućni home office.

Btw ako vas zanimaju savjeti za uređenje svog home officea, onda možete skoknuti na portal Nove Tv Zadovoljna.hr i pročitati moje savjete o home officeu. Radni naslov tog teksta bio bi kako je funkcionalnost ipak pobjedila estetiku – home office u 2020. Kad smo kod home officea i officea, Ikea ima par jako pametnih inovacija za urede i kućne urede. Evo par mojih favorita (klik na sliku za otvaranje galerije).

Wordpress Gallery Plugin Free