Stay in bed – kako u spavaćoj sobi napraviti oazu odmora

Zašto svi pričaju o box krevetima? Koja je razlika između boxspringa, boxa i običnog kreveta – saznajte u našem neformalnom vodiču o spavaćim sobama

Kažu da je siječanj najdepresivniji mjesec u godini i mnogi bi ga rado prespavali. Hm, možda to i nije loša ideja, pogotovo ako je spavaća soba lijepa i udobna.

No, kad smo kod udobnosti – ipak najvažniji je krevet. Da, krevet, ne samo madrac. Naime, važno je kakva je cijela konstrukcija na kojoj spavate, da li je stabilna, da li se njiše, škripi, ljulja? Ako prepoznate bilo koji od tih simptoma, vrijeme je za kupnju novog kreveta.

A kakvi kreveti trenutno postoje na tržištu? Klasični kreveti, box kreveti i boxspring kreveti.

Koji su najbolji?

PRIMA

Hm, ne postoji jednoznačan odgovor, makar su trenutno najtraženiji kreveti s tapeciranim uzglavljem, odnosno box i boxspring kreveti.

Riječ je, naime, o tapeciranim krevetima koji pružaju veću, takozvanu hotelsku udobnost. Za razliku od klasičničnih kreveta koji se sastoje od okvira, podnice i madraca, box i boxspring kreveti sastoje se od Bonnell jezgre te madraca.

Što je to Bonnell jezgra?

To su zapravo žičane opruge koje se često koriste u industriji namještaja, posebice kod kreveta, madraca i garnitura za sjedenje. Bonnell jezgra se u ovom slučaju ne koristi kao madrac, nego podkonstrukcija na koju liježe madrac.

Dakle, na “kutiju” s Bonell jezgrom stavlja se tanki sloj pjene, a potom madrac i eventualno nadmadrac.

PRIMA

Razlika između boxspringa i box kreveta je što kod boxspringa kupujete jedan proizvod po principu all-in-one, a kod box kreveta i dalje sami birate vrstu madraca te ih kupujete odvojeno.

Ni u jednom slučaju ne kupujute podnicu, a zgodno je što kod box i boxspring kreveta možete birati boje tapeciranja, vrste uzglavlja, nogice, te sanduke za pohranu stvari.

PRIMA

Poneki proizvođači u svojoj ponudi imaju i funkciju s električnim podizanjem glave i nogu, što je pogotovo zgodno za starije osobe koje puno vremena provode u krevetu.

Ok, znam da sam malo zagnjavila s tehnikalijama, ali zato sam vam pripremila top 20+ proizvoda iz Prime s kojima možete osvježiti svoju spavaću sobu i pretvoriti je u oazu odmora.

BTW svi COCO maison proizvodi na popustu su od 25 posto do kraja mjeseca. Popust vrijedi u Prima salonima te na webu. We love sales.