Zbog njega čistim pod skoro svaki dan. Nije šala.

Pere li stvarno ili samo moči? Curi li ta voda? Može li se koristiti za brisanje parketa? Dobila san puno pitanja o usisavaču Philips Aqua Plus 8000. Evo moje recenzije – nakon šest mjeseci korištenja

I kako vam je u novoj kući? Jel’ još uvijek paziš na svaku mrvicu? – pita me prijateljica. “Super nam je, ali ne pretjerujem. Čak ne tražim od gostiju da se izuju. Ali zato svaki dan usisavam i brišem pod”. Odgovaram i osjećam njezine upitnike nad glavom. Ne. Nisam luda i uistinu ne pretjerujem, nego imam izvrstan štapni usisavač koji ujedno briše podove.

Naime, prije par mjeseci pisala sam vam o Philips usisavaču Aqua Plus serije 8000 kojeg sam bila dobila na testiranje. Nakon tog teksta dobila sam velik broj pitanja jel’ uistinu tako dobar? Pere li stvarno ili samo moči? Curi li ta voda? Može li se koristiti za brisanje parketa? S obzirom na sva ta pitanja i upitnike nad glavom moje prijateljice – evo male recenzije – six months later.

Kao što sam vam i u proljeće rekla, usisavač je sjajan. Probala sam jako puno usisavača, a ovaj je nadmašio moja očekivanja. Zato sam ga i odlučila nabaviti nakon testiranja. Naime, jako volim čist i uredan dom, ali ne volim kada za to moram trošiti puno vremena. Nisam neki tip od hvatanja prašine u letu, niti od velikih generalki. Jednostavno pospremam kad stignem – nekad je to navečer, nekada ujutro kada djeca odu u školu, ponekad 10 minuta prije izlaska iz kuće…

Kad god imam vremena nešto pospremim, posebice ako je moguće nešto napraviti na brzinu i da se odmah vidi rezultat.

Upravo zato se pranje podova vrlo rijetko nalazilo na mom popisu. Za pranje poda prvo treba usisati, onda izvaditi kantu s vodom i močo, brisati, pa čekati da se to osuši…  Rijetko kada za to imam vremena.

I zato se Philips Aqua Plus 8000 pokazao kao super rješenje – istovremeno usisava i briše pod. Ne treba predradnje poput usisavanja ili metenja, a za brisanje poda vam ne treba ni kanta, cijeđenje krpe, mijenjanje prljave vode…

Sve te radnje zamjenjuje usisavač. Dakle, odaberete nastavak za usisavanje i brisanje i u spremnik s vodom ulijete vodu i željeno sredstvo za pranje, postavite krpicu na nastavak i uključite usisavač.

Naime, razlog zašto gotovo svaki dan perem pod je zato jer živimo u kući s direktnim izlazom u vrt koji još uvijek nije popločan. Svaki put kad izađem iz ureda u vrt, uđem i sa sobom donesem blato.

Možda se to toliko ne bi vidjelo da imam neki tamniji pod, no kako bi vizualno povećali prostor u uredu svjesno smo odabrali mikrocement u vrlo svijetloj nijansi.

Ista stvar je u hodniku gdje imamo sive pločice. I na njima se vidi blato s nogometa, tenisa, iz parka… Kad imate dvojcu sinova, neminovno je da će se na svakom podu vidjeti blatni ostaci… s time sam se pomirila. Zato je većinu vremena usisavač u hodniku, spreman za akciju.

Naime, baterija ovog usisavača traje jako dugo. Proizvođač kaže da se na tipki turbo može usisavati 28 minuta te da je to dovoljno za površinu od 125 kvadrata s jednim punjenjem.
Moja iskustva su da baterija traje znatno dulje, ako ga koristite na nižim brzinama. I dalje sve možete izvrsno usisavati, a na taj način ja ga punim svakih 7 dana.

A i usisavam i brišem podove, usisavam pauke i komarce, čak i prilično često brišem stepenice.

Naša kuća ima 4 etaže, što znači da imam 3 stepeništa sa zavijucima o kojima trebam brinuti.

Najgori su kutevi. Njih je najteže održavati. Zato mi je izvrsno što ovaj usisavač na sebi ima nastavak s četkicom. Dakle, ne morate premještati nastavke i saplitati se o kablove. Sve što vam treba je na tom jednom uređaju.

A i dalje je lagan, relativno malen i lako uporabljiv te ne manje važno – bez vrećice.

Naime, godinama sam koristila usisavače s vrećicom i u tome nisam vidjela nikakav problem. Isprobala sam i uređaje bez vrećice gdje prljavština ulazi u spremnik s vodom.

No, ovo mi se ipak čini najbolje rješenje.

Philips 8000 ne treba ni spremnik s vodom ni vrećicu. Na vrhu, blizu ručke je spremnik s filterom za prljavštinu. Spremnik je proziran, tako da kada primijetite da se napunio, treba ga isprazniti, a uz to odlično je što prašina ne leti kada se spremnik prazni.

Usisavač ima još nekoliko praktičnih nastavka koje rjeđe koristim. S obzirom da nemamo životinje, rijetko kada usisavam tkanine, no mala turbo četka za tu vrstu čišćenja pokazala mi se odličnom za usisavanje mrvica na stolićima i za usisavanje filtera na sušilici rublja.

Jedina mana ovom usisavaču je cijena. No, naučila sam se da u životu vrijedi pravilo “koliko daš, toliko vrijedi”.

I to je to. Stavljam vam link sa svim tehničkim specifikacijama te sa svim važnim stvarima koje sam zaboravila napisati i gif sa svim nastavcima.