Svemir neće sve sam, moraš i ti malo…

Lunar i @sandrotellingstories u suradnji s Barcaffeom napravili su šalice koje svi žele. Saznali smo gdje ih možete kupiti i dobiti

Ove šalice postale su hit i još jedanput pokazale kako su moguće izvrsne suradnje između umjetnika i velikih tvrtki. Naime, street art umjetnik Lunar (Slaven Kosanović) i pisac Sandro Slavnić koji se krije iza motivirajućeg Instagrama @sandrotellingstories udružili su se s Barcaffeom i stvorili limitiranu kolekciju umjetničkih šalica za kavu. Ove šalice u vrlo kratko vrijeme postale su potpuni hit, a osvajaju svojom motivirajućom duhovitom porukom i Lunarovim prepoznatljivim ilustracijama mačaka koje simboliziraju ljude u različitim situacijama.

Pokreni se, ajde, ti možeš sve!”, “Samo pozitiva i aj ćao”, “Nisi puzzla da se uklapaš”, “Svemir neće sam, moraš i ti malo”… samo su neke od poruka koje ćete susresti na ovim limitiranim Artist Edition šalicama.

– Držao sam se sretnih emocija, vodeći se mišlju da ljudi često ispijaju kavu i da će moje mačke po kojima sam najviše i poznat u graffiti svijetu vidjeti veliki broj ljudi. Imao sam sreće da sam na ovom projektu surađivao sa sjajnim mladim piscem kojeg voli cijela regija. Njegove poruke izvrsno se nadopunjuju s mojim crtežima, i prenose optimizam i vedrinu koje sam želio komunicirati – istaknuo je Slaven Kosanović Lunar na predstavljanju umjetničke kolekcije šalica u Barcaffe Akademiji u Zagrebu.

– Kratko, jednostavno i ravno u glavu – evo kako bih najbolje mogao opisati poruke koje sam pripremio za Barcaffe šalice. Neki ih mogu zvati afirmacijskim porukama, dok mene privlači komunicirati ljudima neobičan humor koji otvara oči i tjera da sagledamo stvari iz potpuno nove perspektive – kaže Sandro Slavnić.

Prva Artist Edition kolekcija sastoji se od devet keramičkih šalica s tanjurićima, dostupnim u različitim veličinama za tursku kavu, espresso i cappuccino. Šalice će biti dostupne za kupnju u odabranim trgovinama i kafićima te na Barcaffe webshopu, a možete ih i osvojiti kupnjom Barcaffe proizvoda u odabranim trgovinama. Evo linka na lokacije i datume.

A evo i videa o making ofu.