Put od vile Richarda Gerea do Nazorove

Katarina je mama. Kaže mi, poslat ću ti fotku čim uspavam kćer. I ja sam mama i ova tema me jako pogađa. Uostalom, kao i nju. I zato mislim da je ovaj film, Trampolin, redateljice Katarine Zrinke Matijević, jako važan.

Priča je naime, o zlostavljanju. Mučnoj strani odgoja. Mučnoj strani roditeljske “ljubavi”. Priča je to o sudbinama koje se događaju oko nas, o djeci, ženama koje se ponekad pogube, a i onima koje se odluče boriti…

I sve to, ponekad tužno, mračno, mučno, ali jako važno… ne događa samo u nekim zabitima. U obiteljima s previše alkohola i problema. To se događa i u finim obrazovanim obiteljima koje žive u divnim stanovima, kućama, vilama.

Btw u Katarininom filmu vidjet će te puno izuzetno zanimljivih stanova, kuća, interijera. Jedan od njih je stan naše D gošće Jelene Ive Nikolić, a posebno zanimljiva mogla bi vam biti i kuća u kojoj živi glavna junakinja priče, to je naime, ona fensi vila u kojoj je boravio Richard Gere dok je bio u Zagrebu.

Izbliza ćete vidjeti kako izgleda život u Nazorovoj te možda razbiti neke predrasude o tom mjestu…

Puno je zapravo razloga zašto pogledati Trampolin. Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov, Marija Tadić, Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač i Enes Vejzović samo su neki od njih.

Danas je u novom Butique kinu u Kaptol centru premijera. A od 9.3. film igra u kinu Europa i MSU-u te u sklopu Ženijalnih dana u čak 25 hrvatskih gradova i 28 neovisnih hrvatskih kina.