Kada te vlastiti psi inspiriraju za novi proizvod

Raba-Raba novi je proizvod uspješnog dizajnerskog para Lugonja-Havranek koji stoje iza start up-a Pleme

Kristina Lugonja i Filip Havranek mladi su produkt dizajneri koji su prije 4 godine osnovali Pleme. Pleme je start up tvrtka koja nudi pojednostavljen pristup razvoju i prodaji madraca, prilagođenih suvremenom kupcu. Par modela iza kojih stoje – i to je to. Cijena je isto prilagođena mlađoj populaciji, a s obzirom da su Kristina i Filip, međunarodno nagrađivani dizajneri s Red Dot Awardom, neizbježno je da je i dizajn madraca odličan. Bez obzira što se madrac zapravo najčešće ne vidi.

Dizajn je odličan i kod njihovog novog proizvoda – krevetića za pse Raba-Raba koji je nastao inspiriran vlastitim psima i potrebom za ležajem koji se uklapa u interijer.

– Imamo dva psa – Đuru i Gitu. Gita voli puno spavati, a Đuro dok se ne mazi ili spava, luduje za ženkama. Velik je romantik. S obzirom da proizvodimo madrace, ostaju nam komadići vrlo kvalitetne pjene koji se ne mogu iskoristiti za madrac. Osim toga, s obzirom da imaju 12 godina, naši su psi imali povećanu potrebu za udobnim krevetićem. Bilo im je važno da je jastuk na kojem leže jako udoban i da imaju povišeni dio za staviti glavu. Nama je, uz to, bilo važno da krevetić dobro izgleda i uklapa se u interijer i da ga možemo lako čistiti i prati. Nismo takav krevetić našli na tržištu pa smo ga odlučili dizajnirati – ispričala je Kristina Lugonja, dizajnerica i suosnivačica start upa Pleme.

– Pri dizajniranju Raba-Raba ležaja velika pažnja je dana i zaštiti okoliša. Raba-Raba krevetić proizveden je po održivim principima: punjenje Raba-Raba krevetića izrađeno je od recikliranih komadića vrhunske spužve, istih koji se koriste u Pleme madracima. Također, u premium varijanti krevetića koristi se reciklirana tkanina renomiranog danskog proizvođača Kvadrat, dok se za originals varijantu koristi tkanina lokalnih proizvođača. Psi obožavaju Raba-Raba krevetić bez obzira vole li spavati sklupčani ili rastegnuti, a ogradica je posebno projektirana da im pruži udoban oslonac za glavu. Ležaj se lako održava – izrađen je od tkanine koja sprječava zaplitanje dlaka u ležaj, a jastuk ima skidivu i perivu navlaku. Tako naši četveronožni prijatelji mogu uživati u ergonomskoj potpori, a vlasnici napokon u svom madracu – ispričala je Kristina.