Jedi do Mile volje u gostima

Kako izgleda bor kod Hungry Mileta? Naravno, jestivo i fino. Danas smo kod Mileta Butorca koji stoji iza bloga Jedi do MILE volje

Ovih dana puno ćemo se družiti na Dblogu i virtualno posjećivati po kućama… Danas idemo kod jednog super simpatičnog i talentiranog dečka koji stoji iza Instagram imena Hungry Mile i bloga Jedi do MILE volje. Evo što nam je sve ispričao Mile Butorac.

Ova godina je po mnogo čemu posebna. I baš zbog svega toga, mnogi su ranije nego ikad krenuli s ukrašavanjem doma i božićnim kolačićima? Kakva je situacija kod tebe?
Mile: Čini se da sam ja po tom pitanju suprotnost. Ali to i nije nikakva novost :-)! Kako mi je kraj godine donio nevjerojatno puno angažmana, za uređenje sam ipak potražio pomoć dokazanih kreativaca oko sebe. Ali nema brige, sve stiže na vrijeme za Božićni duh.

Voliš li inače Božić? 
Mile: Ljetni praznici su mi osobno najdraži jer volim toplinu i slobodu kretanja bez bezbroj slojeva odjeće i društvenih obaveza ali Božić mi je na drugom mjestu :-)

A božićno dekoriranje?
Mile: Mislim da je to prostor koji daje bezbroj mogućnosti. Volim jednostavne forme i ukrase ali kad je u pitanju dekoriranje stolova tu onda jednostavnost nestaje. Da bih napravio balans ove godine pozvao sam svoje prijatelje u pomoć oko dekoracija. Mislim da je finalni rezultat nepobjediv, ja sam oduševljen.

MILE BUTORAC

Koji je tvoj neki omiljeni božićni mood? 
Mile: Volim jednostavne forme i miris pravog bora, miris hrane i kolača koji se izmjenjuje u kućnom okruženju. Crvena i zlatna su moji favoriti. Volim i oba stila, pa si onda u Zagrebu napravim neku moderniju verziju, a u Lici ovu tradicionalnu.

Imaš li neki omiljeni božićni ukras koji je nezaobilazan?
Mile: Staklena kuglica je nezamjenjiva. Oduvijek imamo način na koji ukrašavamo bor. Manje kuglice na vrh pa poredane po veličini prema dnu bora. Odlučio sam ove godine unijeti nemir u taj sklad i izbaciti iz takta mamu i tatu. Vidjet ćemo gdje će to završiti…

Kako će ove godine izgledati Božić kod tebe doma? Hoćeš li imati bor? Kako će biti okićen?
Mile: I da i ne. U Zagrebu imam ovaj vijenac koji je promjera 1,20 m, to mi je centralna dekoracija. Uz njega je tu i ručno izrađen bor koji je izradio moj prijatelja, a na njemu su obješeni medenjaci, koje sam ispekao i trebao ukrasiti, ali onda su na kraju svi završili na boru. :-) U Lici kod roditelja imam klasičan bor, s lampicama i različitim kuglicama – od bombona, sanjkica, klizaljki do medvjedića…

– Što će biti na meniju?
Mile: Kao i svake godine do sad pokušat ću pobjeći u Liku kod svojih roditelja za Božić. Pastrva je kraljica stola na Badnjak a sarma je kraljica Božića. Bude tu uvijek i neko pečenje i francuska, puuunoo keksića, orehnjača, kuglof, ponekad i torta.

– Kako će izgledati božićni stol?
Mile: Ukrasi od bora, svijeće i hrana. Neki lijepi, svečani stolnjak, te naravno svijeće i vijenac od prirodnog bora koji su nezaobilazan detalj. Zapravo dosta jednostavno, da se ostavi prostor za svu tu hranu.

– Koje ti je omiljeno božićno jelo?
Mile: Francuska salata bez konkurencije. Ili možda prhki keksići, linzeri s finim pekmezom, mljac.

–  Što ćeš ove godine još spremati?
Mile: Ove godine neće biti nikakvih iznenađenja. Zapravo nakon cijele ove godine, tempa i puno obaveza, zapravo jedva čekam te dane da malo odmorim.

– Koji je tvoj omiljeni božićni ritual?
Mile: Badnjak, kad nakon ručka tata unese bor u kuću i onda ga zajedno ukrašavamo. U Lici se bor obično unosio u kuću na tek na taj dan, a moji roditelji i dalje ne odustaju od tog običaja.

– Kako si smanjiti stres za blagdane?
Mile: Pripremite što možete unaprijed. Ali i ako s nečim kasnite ili nešto slučajno ne napravite nije kraj svijeta. Život je pred nama. Bit će još mnogo Božića.

– Ima li nešto što te dobro naučila ova godina?
Mile: Strpljenju!

– I da kraj, što bi nam ti svima savjetovao za iduću godinu… 
Mile: Želim svima povratak na staro. Osobne slobode, Osobnu odgovornost, uvjete za rad i napredovanje. Želim da zaboravimo na ovu godinu koja je mnogima donijela kaos su život.

Uživajte u fotkama Marije Laće i Hungry Mileta… (za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku).

Wordpress Gallery Plugin Free