Iverpan otvorio showroom ideja

Kvarc, porculan, organoid, mdf- u boji, pluto… ili? Koji sve materijali postoje za izradu namještaja po mjeri? Zavirite u novi Iverpanov showroom u Draškovićevoj ulici u Zagrebu

Materijal od ružinih latica ili kave koji ispušta miris u prostoru nekoliko godina, namještaj od pluta i ručno oslikane keramičke pločice samo su dio ponude novog Iverpanovog izložbenog prostora, koji je ovih dana otvoren u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici.

‘Iverpan – izlog ideja’ zamišljen je kao prostor u koji posjetitelji mogu doći po inspiraciju za uređenje svojih domova, poslovnih prostora i većih objekata, a tvrtka ondje planira održavati i radionice namijenjene dizajnerima i arhitektima kako bi ih upoznala sa svim prednostima i mogućnostima upotrebe novih materijala.

– Inovativni materijal poput organoida koji nastaje prešanjem prirodnih materijala na različite nosive podloge, iznimno su estetska i originalna rješenja za dekoriranje interijera. Mogu se koristiti za fronte namještaja, pregradne stijenke, zidne tapete ili podove, a mogu se dobiti i kao akustični paneli. No, mnogi to ne znaju i to je temeljni razlog za otvorenje ovog prostora. Željeli smo pokazati razne načine upotrebe ovog i drugih materijala te neke trendove u uređenju interijera – kaže direktor Iverpana Mladen Jambrović.

Među održivim materijalima koji su sve popularniji zbog istovremeno pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš je pluto. Pluto je prirodni izolator koji štiti od buke i vibracija, otporan je na vlagu, a moguće ga je koristiti kao zidnu oblogu atraktivnog dizajna ili za izradu namještaja.

U Iverpanovom izlogu ideja mogu se razgledati i unikatne keramičke pločice poznatog portugalskog proizvođača Viuva Lamego iz Sintre. U njihovoj tvornici su ručno oslikane pločice prema nacrtu domaćih umjetnica Klasje Habjan i Zite Nakić, a na isti način će ovaj materijal nuditi svima koji žele imati originalnu keramiku u svojim domovima, uredima, hotelima, wellness prostorima itd.

U novom zagrebačkom showroomu izloženi su i dekorativni zeleni zidovi, kvarcne i porculanske ploče te MDF u boji, još jedan ekološki proizvod koji nastaje prešanjem drvenih vlakana i netoksičnih pigmenata boje vidljivih u cijelom presjeku ploče.

Evo par slika sa otvorenja.