IKEA ima zanimljivi live prijenos. Trk na link

IKEA slavi besplatnim online festivalom i uključuje se u 100 domova u više od 50 zemalja diljem svijeta. Požurite

Bez puno duljenja – IKEA ima prvi veliki globalni online festival na kojem sudjeluju umjetnici, dizajneri, DJ -i, chefovi i mnogi drugi talenti koji će nas uvesti u svoje domove, urede, ateljee, prostore gdje se izmjenjuje rad i život.

IKEA festival održat se u više od 100 domova na više od 50 tržišta diljem svijeta – a ovo su samo neki od događaja koje nikako ne treba propustiti! Evo linka na festival i programa:

08:00 sati
Kućni koncert – Linda Lindas: Vjerojatno naj-cool bend 2021. Ranije ove godine osvojili su
internet s pjesmom “Racist, Sexist Boy”, a svjetska su vijesti postali po povratku punk glazbe na top ljestvice. Pozvani smo u njihov dom u Los Angelesu na jedinstveni nastup.

09:00
Otvaranje robne kuće IKEA u Beču: Pridružite se Jesperu Brodinu, direktoru Ingka Grupe, i
sudjelujte u otvaranju potpuno drukčije IKEA robne kuće u Beču, dok kupcima daju priliku da prvi put iskuse sasvim novi format IKEA shoppinga. Ova robna kuća potpuno se razlikuje od bilo koje IKEA trgovine koju ste dosad posjetili.

10:00
Kućni posjet – chef Paul Svensson: Dobrodošli u dom i u kuhinju švedskog chefa Paula
Svenssona gdje učimo o svakodnevnom kuhanju bez otpada – pripremanju izvrsne hrane od stvari koje nam se danima razvlače u hladnjaku i ostavi.

11:00
Dronovi koji rade u skladištima: Nova tehnologija omogućuje nam rješavanje problema na
pametnije načine. Pridružite se dronovima koji tijekom noći rade u IKEA skladištima

12:00
U posjetu Virgilu Ablohu: Dizajner, poduzetnik i DJ Virgil Abloh, s kojim je IKEA surađivala na kolekciji MARKERAD, jedna je od najutjecajnijih kreativnih snaga našeg vremena – netko čije su ideje i dizajn oblikovali suvremenu kulturu. Virgil otvara vrata svog pariškog studija kako bi podijelio ono što mu je trenutno na umu.

13:00
Dijalog u kuhinji – Igra: Kroz igru se povezujemo, stvaramo, punimo baterije, bježimo u
imaginarnu stvarnost i istražujemo. Igra je bazična ljudska potreba – i ljudsko pravo. Igranje je namijenjeno svima nama – svim generacijama, i bez ikakvih granica – a nekima je čak i ključni dio posla. Upoznajte Carolinu Klüft, operativnu menadžericu Generation Pep-a i osvajačicu zlatne olimpijske medalje, futurista Stefana Engesetha, dječjeg aktivista Soledad Piñera Misa i Magnusa Thuvessona iz tvrtke IKEA dok razgovaraju o igrama i promišljaju ih na sasvim neočekivan način!

14:00
Na domaćem terenu – Niki: Niki ima ogromnu publiku u jugoistočnoj Aziji, ali i diljem svijeta. Nedavno se preselila u SAD, gdje je aktivno prezentirala azijsku pop kulturu, donoseći je američkoj publici. Pogledajte njezin domaći teren.

15:00
Gaming: Idemo u posjet gameru iz Švedske koji nas vodi po svom domu, govori o igrama i
provjerava novu IKEA kolekciju namještaja i dodataka namijenjenih gamerima, koja stiže u IKEA robne kuće u listopadu 2021. godine.

16:00
Razgovor u kuhinji – Cirkularnost: Naš zajednički dom, Planet Zemlja, početna je točka u ovom razgovoru o temi kako se moramo brinuti za njega mijenjajući, poboljšavajući i pronalazeći nove načine upravljanja našim resursima a uz pomoć cirkularne ekonomije. Pridružite se razgovoru između Joea Ilesa iz Zaklade Ellen McArthur, dizajnera Naeema Bivijija, TV voditeljice i kreatorice Isabelle McAllister, chefa i food-aktiviste Filipa Lundina te Dominiquea Fularskog iz IKEA, i saznajte više o mogućnostima i izazovima cirkularnosti.

17:00
Kućni koncert – Arlo Parks: Arlo Parks je slavna britanska glazbenica i pjesnikinja iz Južnog
Londona. U ovoj epizodi, Arlo Parks i njen bend izvode pjesme u njenom londonskom domu. Pripremite i maramice – neke su jako, jako emotivne i diraju u srce.

18:00
Novi partneri koji kreću u suradnju s IKEA: Upoznajte naše nove partnere i što zajednički
pripremamo za skoru budućnost.

19:00
Razgovor u kuhinji – Zrak: Udišemo 15 kg zraka dnevno, a sve veća razina zagađenja utječe na živote i egzistenciju milijuna ljudi diljem svijeta, zbog čega je čist zrak sve više važan za cijelo čovječanstvo. Pridružite se ovom razgovoru s Marijom Neirom iz WHO -a, cheficom Isabellom Morrone, učiteljicom meditacije Magnus Fridh i Björnom Blockom iz tvrtke IKEA kako biste saznali više o važnosti i utjecaju nevidljive stvari koju zovemo zrak.

20:15
Domaća kuhinja – Kraljica tjestenine: Nadia Caterina Munno pretvorila je svoje prisustvo na
TikToku i YouTubeu u mali Food Network, donoseći recepte, savjete i malu kulinarsku komediju za svakoga tko je ikada poželio kod kuće isprobati talijanski DIY.

21:00
Na domaće terenu – Kanis: Rođen u Haitiju, Kanis je reperica i pjevačica koja je uspjela objaviti svoju glazbu s tekstovima na četiri različita jezika (francuski, kreolski, španjolski i engleski). Prije nekoliko godina preselila se u Pariz i od tada postala sastavni dio francuske rap scene. U ovoj epizodi Kanis nas vodi oko svog pariškog bloka, daleko od turističkih atrakcija, uz vrlo srčani nastup uživo.

22:00
Kućni posjet – Ilse Crawford: Pogledajte londonski studio Ilse Crawford, dugogodišnje suradnice tvrtke IKEA – dizajnerica, autorica nekoliko knjiga i kreativna direktorica Studioilse. Poslušajte njena razmišljanja o domu i bezvremenskom dizajnu (uključujući i nekoliko novih predmeta koje je dizajnirala za IKEA kolekciju).

23:00
Na domaćem terenu – MØ: Pratite MØ u njenom rodnom Copenhagenu – pokazat će nam kako ona vodi svoj grad, a sve će završiti jednim sasvim unikatnim nastupom.

00.00
DJ relej – Kaytranada: Kaytranada, producent iz Montreala, započeo je svoj uspon početkom 2010-ih s upečatljivim remiksima i nizom zvukova koji su se kretali od hip-hop ritmova nadahnutih J Dillom do izrazito house groova. Od tada je izdao dva univerzalno hvaljena albuma, i producirao od Andersona Paaka do Alicie Keys. Pogledajte njegov nastup pored bazena.

01.00
Razgovor u kuhinji – Prostor: Razgovarajmo o korištenju prostora – u zatvorenom i u orbiti – uz pomoć bivšeg astronauta i profesora svemirskih putovanja Christera Fuglesanga, surfera
svjetske klase i IKEA suradnice Kassie Meador, pustolovke na otvorenom Renate Chlumske, Larsa Fundinga iz Urban Riggera i IKEA stručnjakinje Evamarije Rönnegård. Budite prvi koji će vidjeti što dolazi u kolekciji KÅSEBERGA, rezultatu suradnje tvrtke IKEA i Svjetske lige za surfanje (World Surf League).

02:00
Shopping s obitelji Scott: Teksaški par Kristy i Desmond Scott zajedno s njihovo dvoje djece, Vance i Westin, putuju u IKEA Houston u kupnju namještaja za dječje sobe.

03:00
Kućni posjet – IKEA dizajner Mikael Axelsson: Uđite u vilu u švedskom gradu Älmhultu (gdje je i ‘srce’ tvrtke IKEA) u kojoj su IKEA dizajner Mikael Axelsson i njegova djevojka Sara stvorili svoj mali raj. Pametna, neočekivana rješenja, prostor za istraživanje njihovih interesa – u kući i oko nje, garaža prepunu gadgeta… A zatim krenite mopedom do Mikaelove radionice, gdje mnoge njegove dizajnerske ideje postaju realnost.

04:00
Na domaćem terenu – Masego: Micah Davis, profesionalno poznat kao Masego, jamajkansko-američki je saksofonist, pjevač, reper, komičar i DJ – jedinstveni talent i trenutno iznenađujuća pojava u glazbenom svijetu. U ovoj epizodi Masego nas poziva na nastup na svom rodnom travnjaku u Los Angelesu.

05:00
Otvorenje robne kuće budućnosti u Šanghaju: Neprestano isprobavamo nove načine za
poboljšanje postojećih rješenja – a sve u cilju poboljšanja stvari za vas i što više ljudi. Dođite u Šangaj i posjetite ono što nazivamo ‘robnom kućom budućnosti’ – već danas iskusite IKEA sutrašnjicu.

06:00
Kućni koncert – Amarae: Ama Serwah Gen5, profesionalno poznata kao Amaarae, ganskoamerička pjevačica, tekstopisac, producentica i inženjerka poznata po svom radu oko zastupljenosti i spola u glazbi. Svoja iskustva pokazuje kroz svoju glazbu, modu, stil i senzualnu liriku koja se buni protiv simplificirajućih društvenih normi o tome što bi Afrikanka trebala biti. Pogledajte Amaarae uživo iz njezine kuće u ovoj energičnoj epizodi.

07:00
DJ relej – TOKiMONSTA: Tijekom posljednjeg desetljeća, producent iz Los Angelesa i šef etikete Young Art, TOKiMONSTA je pomogla u definiranju zvuka modernog plesa i beat glazbe. Njena tajna? Samo bez tajni – osim ako su one skladateljska genijalnost i futurističke melodije koje donosi zvuk TOKiMONSTA.

I najbolje od svega, ako nešto propustite u live prijenosu, možete pogledati snimku.