Idemo u Pulu na festival svjetla?

U Puli je počeo festival svjetla. Evo što sve možete očekivati na gradskim trgovima, ulicama, galerijama i zgradama

I gdje ćeš za vikend? – pitam prijatelja Marka. On kaže idem na noćnu utrku u Pulu, trčat uz neke svjetlosne instalacije, bit će sigurno zanimljivo.

Twisted tunnel / Dean Skira

Priča mi Marko K., naš dugogodišnji prijatelj koji je jako kritičan kada su koncerti, zvuk, rasvjeta i općenito eventi u pitanju. Redovito ih obilazi, ponekad i 1000 kilometara udaljane, ako vrijede doživljaja.

Spark! Led Drummers Copy of Shimmer 2012 / Dan Brady

Po onome što od njega čujem, valjalo bi se bez puno oklijevanja spakirati za Pulu.

Point of view by Marko Bolković & Visualia Group / Slaven Radolović

Naime, jučer je započela Visualia trodnevni festival svjetlosti na kojoj će posjetitelji imati prilike vidjeti nekoliko vrlo dojmljivih instalacija i svjetlosnih performansa.

Lords of lightning / Slaven Radolović

Jedan od zanimljivijih je dakako Svjetlosni tunel Twisted za kojeg je njegov autor Dean Skira upravo ovih dana dobio vrlo važnu i priznatu prvu nagradu na DARC ART Awards 2017 u Londonu.

Twisted tunnel / Dean Skira

No, to nije i jedina nagrada koju je Skira ovih dana osvojio u Londonu, kao ni jedini Skirin projekt koji će biti prikazan u Puli na Visualia festivalu. Naime, poznati pulski dizajner svjetla Dean Skira za projekt tunela Eurasia ispod Bospora, u Londonu je dobio još jednu nagradu i to u kategoriji krajobraznih projekata, a Eurasia je nominirana i za još jednu važnu svjetsku nagradu za The Tunnelling Awards 2017 u kategoriji najinovativnijeg dizajna godine.

Svjetleći divovi / Dean Skira

Čestitam od srca i zaista sam ponosna što moj grad, moja Pula, polako prepoznaje potencijale ljudi koji u njemu žive i stvaraju te se polako brendira kao grad svjetla.

Ako idete u Pulu, uživajte u Svjetlosnim Divovima, 3D mappingu po zgradama, instalaciji Magic garden, noćnoj utrci… Da ne duljim, evo linka s lokacijama i popisom događanja.