Da su nas bar tako učili… Muzza – Save the date.

Idući vikend na Zagrebačkom velesajmu održava se MUZZA. Glavna tema je Smart Future

Jeste li znali da kada bi bilo moguće okusiti svemir, da bi on imao okus maline? Jeste li znali da je Zemlja svakog dana teža za cca 100 tona zbog svemirske prašine koja stalno pada na nju? Jeste li znali da astronauti ne mogu plakati dok su u svemiru jer su u bestežinskom stanju, a da se visina Eiffelovog tornja mijenja ovisno o vremenu za čak 15 centimetara? Da, znali smo da se metal širi, ali sigurna sam da bi fizika, kemija, matematika i biologija, bili puno zanimljiviji predmeti da smo ih kroz igru, zabavu, eksperimente… ukratko, na zanimljiv način učili.

I zato roditelji – save the date. Idući vikend od 19. do 21. svibnja u paviljonu 10a na Zagrebačkom velesajmu od 10 do 19 sati, održat će se MUZZA tjedan znanosti.  Ovogodišnje izdanje nosi naziv Smart Future, a predstavit će se najnovija dostignuća iz znanosti, budućnosti iz STEM područja te iz humanističkih, prirodnih i društvenih tema.

Ulaz na MUZZA tjedan znanosti je besplatan za sve posjetitelje, a prošle godine posjetilo ga je 9000 ljudi i djece.

– Jako smo sretni što ćemo najvažnijoj publici, djeci i mladima, predstaviti ono najbolje od hrvatske znanosti. Smatramo da je jako važno u današnjem društvu promicati stvarne vrijednosti i stavljati naglasak na obrazovanje i znanost kao na stupove naprednog društva. Pozivamo djecu, mlade, njihove profesore i roditelje da nas posjete i uživaju u zabavnim aspektima znanosti – kaže Đurđica Protić, predsjednica udruge MUZZA, objasnivši kako je Muzza novo iskustvo za djecu, mlade i studente te da na jednom mjestu okuplja akademsku, tehnološku zajednicu te gospodarstvenike.

Ovogodišnji MUZZA tjedan znanosti svrstao je program u 14 područja: Pogled u svemir, Humanija – znanost o čovjeku, Superorganizam, Budućnost robota, Budućnost prometa, Mali znanstvenici, Senzacionalna znanost, Muzza LAB, E-LAB, Ekologija i klima, Filmska i medijska pismenost, Igrom do zdravlja, Biljni i životinjski svijet i Interaktivne radionice.

Više informacija možete pronaći na službenoj web stranici: www.muzza.hr