Ured u Beču osvaja nagrade, a kompletno je Made in Croatia

Volimo kada možemo pohvaliti naše dizajnere i arhitekte, a posebice kada su nagrade internacionalne, uz bok sa svjetskim imenima. Upravo takva nagrada nedavno je stigla od German Design Council i to „ICONIC AWARDS: Innovative Architecture“ za Mondijev ured u Beču.

Radi se o uspješnoj suradnji za uređenje prostora za multinacionalnu kompaniju Mondi iza koje stoji zagrebačka Brigada i bečki Startaparat koji su pokrenule i uspješno vode dvije Hrvatice, Helena Rosandić Šepić i Tanja Škorić.

Mondi, multinacionalna kompanija za proizvodnju papira i ambalaže ima proizvodne pogone u više od 30 zemalja diljem svijeta, a nedavno je prošla kroz rebranding, stavljajući fokus na održivost i transparentnost, što je sve trebalo prenijeti i u novome prostoru.

– Ponosni smo na ovaj projekt u kojem smo na strano tržište, i to zapadno gdje je konkurencija iznimno jaka, izvezli ne samo naše znanje, kreativu i dizajn, već i produkciju, jer smo se s Tanjom i Helenom iz Startaparata uspješno izborili za hrvatsku proizvodnju svog namještaja po mjeri u prostoru Mondijevog ureda – istaknuo je Damjan Geber, direktor Brigade.

U glavnom predvorju tvrtke u prizemlju redizajnirano je iskustvo posjetitelja kako bi bilo u skladu s vrijednostima tvrtke i novim brandingom, dok je izložbeni prostor na 17. katu preuređen u višenamjenski prostor. Nagrađeni Mondijevi proizvodi izloženi su na namjenskim postoljima i ispred velikog LED zida koji omogućuje interaktivnu prezentaciju partnerima i kupcima. Umjetničku notu prostoru daje velika instalacija izrađena od različitih Mondi materijala raspoređenih u okomitu skulpturu nalik na DNK.

Implementacijom zelenih površina i korištenjem inovativnih, recikliranih materijala potvrđena je usmjerenost tvrtke na održivost te smanjenje otpada u proizvodnji papira i ambalaže.

Izložbenim prostorom na 17. katu dominira posebno osmišljen digitalni zid visoke rezolucije za prezentacije i komunikaciju branda, a može se koristiti i kao pozadina optimizirana za video i foto snimanja. Sadržajem na digitalnom zidu upravlja se custom made aplikacijom koja je napravljena posebno za tu svrhu i precizno je usklađena s procesima Mondija.