Unikatna keramika Tee Radić za hotel Briig

Volimo ovakve suradnje mladih umjetnika i hotela. Bravo briig i Terra Ceramica

Autentično, craft, unikatno, nesavršeno – savršeno. Doživljaj je piti kavu ili čaj iz ručnorađene šalice. I zato jako pozdravljamo ovakve inicijative kada hoteli, restorani ili kafići angažiraju mlade umjetnike za izradu posuđa i uniforma.

Pričali smo vam o divnom hotelu Maslina koji je za izradu autentičnih, unikatnih detalja angažirao niz hrvatskih umjetnika… a danas ćemo vam pokazati najnoviju suradnju splitskog hotela briig i mlade splitske umjetnice Tee Radić.

Hotel briig ne treba puno predstavljati, kao ni Teu Radić, mladu akademsku kiparicu koja stvara mala uporabna čuda pod svojim brendom Terra Ceramica te svako toliko organizira radionice na kojima možete ući u svijet keramike.

Najnovija suradnja hotela briig i Tee savršeno se nadopunjuju kako estetikom tako i pričom – o nekom drugačijem, jednostavnijem, progresivnijem, beskompromisnijem Splitu.

– Divno je bilo stvarati za jedan ovakav objekt u kojem dominiraju savršeno odabrani dizajnerski komadi namještaja i rasvjete te plakati Borisa Bućana, grafike Julija Knifera i instalacije Aleksandra Srneca. Moj zadatak bio je uklopiti se u tu estetiku i napraviti tri različita komada koji čine set – tanjurić za sapun, keramičke šalice i daska u bojama terracotta, odnosno tamno sive – kaže Tea Radić.

Osim estetike u ovom projektu vrlo je važna i funkcionalnost. Iz tog razloga svi su
komadi napravljeni od kamenine koja se pali na viskom temperaturama te
osigurava čvrstoću i otpornost predmeta.

– Boje su iz zemljane palete – siva glina sa zrncima šamota korištena je za tanjurić,
dok se za daske i šalice koristila terracotta koja daje jednu toplinu samom prostoru – objasnila je Tea Radić.

Uživajte u fotografijama briiga iz objektiva Kate Ševo.

A bonus velika fotogalerija sa svim fazama izrade Teine keramike. Za otvaranje fotogalerije kliknite na fotografiju.

Wordpress Gallery Plugin Free