Showroom o kojem bruji hrvatski Instagram

Dizajnerica Josipa Maras otvorila je Studijo, novi veliki showroom tapeta u kojem je smješteno sve – od proizvodnje, razvoja, dizajna do prodaje.

Već danima gledam Storyje s otvaranja Studija, novog divnog showrooma dizajnerice Josipe Maras. Imam osjećaj da se kompletni Instagram preselio u Josipin showroom u Ulicu Charlesa Darwina 4c te da s Josipom i s njezinim suprugom Gogom slavi taj njihov veliki uspjeh.

Fascinantna je ta njihova priča o uspjehu. Svi mi koji Josipu godinama poznajemo i pratimo na Instagramu znamo koliko je bilo rada, truda i neprospavanih noći iza ovog uspjeha.

Suprug na naftnoj platformi, žongliranje između posla i obiteljskih obaveza s dvoje male djece, dijete kojemu je potrebna posebna terapija… crtanje u kasne noćne sate… uhodavanje privatnog biznisa, odluka o kupnji vlastitih strojeva i pokretanje tvornice, upiranje i zadnjeg atoma snage da to sve profunkcionira, putovanja, sajmovi, međunarodne nagrade, jedno preseljenje, drugo, treće, kupnja novog prostora, uređenje…

Uistinu, teško možemo i zamisliti koliko za sve ovo treba hrabrosti, upornosti, energije, rada, odricanja… No, možda baš zbog toga smo svi sretni i ponosni na Josipu i njezin Studijo. Josipa dokazuje da američki san može biti i hrvatski, zar ne?

No, ajmo zaviriti u interijer kojeg je potpisala dizajnerica interijera Klaudija Zupčić.

Glavni atraktor u interijeru je instalacija s uzorcima zidnih tapeta koja na izvrstan način pokazuje sve moguće uzorke, motive, boje, teksture tapeta… Iako na “zidu” ima mnoštvo tapeta i uzorka, instalacija izgleda skladno, profinjeno, cjelovito. Bravo za ideju i izvedbu. I bravo za poziciju rasvjete koja izgleda kao strateški odabrana biserna ogrlica.

Istu priču i estetiku prati i ostali dio poslovnog prostora koji objedinjuje sve faze proizvodnje zidnih tapeta pod istim krovom – od idejnog koncepta, dizajna, razvoja i proizvodnje.

Ako zamolite, možda vam čak i pokažu kako se printaju tapete…

Personalizirane Studijo tapete prekrivaju više od 450 kvadrata zidova, a u interijeru ima nekoliko zona za sastanke što arhitektima, dizajnerima i kupcima omogućava da u miru razgledaju tapete, posavjetuju se te donesu odluku.

Na njihovoj stranici postoji čak i obrazac u kojem možete rezervirati svoj termin sastanka kako bi vam se u potpunosti mogli posvetiti.

– Studijo se razvija i raste nevjerojatnom brzinom. U posljednje tri godine
svakodnevno smo morali raditi nove iskorake po pitanju kapaciteta. Nova Studijo
adresa predstavlja još jedan logičan slijed proširenja našeg poslovanja. Imala sam
potrebu napraviti jedinstveno mjesto u kojem će naši klijenti iz prve ruke moći vidjeti i
doživjeti cjelokupni proces stvaranja tapeta, ući u našu proizvodnju i sudjelovati u
kreiranju interijera s potpisom umjetnosti. U isto vrijeme htjela sam svom timu
osigurati zavidno iskustvo rada i dozu luksuza koju zaslužuju svakodnevno živjeti.
Nadam se da smo u tome i uspjeli – ispričala je Josipa Maras.

Uživajte u fotografijama Ina Zeljaka.