Rim. Six senses. Patricia Urquiola. Dobitna kombinacija.

Vodim vas u bivšu banku u centru Rima koja je pretvorena u nešto uistinu čarobno…

Svi putevi vode u Rim… I bilo bi divno da vode u Six Senses Rome. Naime, u srcu Rima, blizu Panteona i Palazzo Venezia nedavno je otvoren hotel Six Senses Rome. Riječ je o rekonstrukciji i opsežnoj obnovi povijesne palače Palazzo Salviati Cesi Mellini koja je pretvorena u luksuzni hotel po mjeri najzahtjevnijih.

Unutarnje uređenje hotela potpisuje slavna španjolska dizajnerica Patricia Urquiola, a pažljivu rekonstrukciju i arhitekturu arhitektonski studio Starching i profesor Paolo Micalizzi. Zajedničkim snagama stvorili su čarobno mjesto gdje se isprepliću povijest, naslijeđe, udobnost, dizajn, umjetnost, snovi, dolce vita…

SIX SENsES ROME

Klasični antički elementi i naslijeđe vješto su uklopljeni u suvremenost i udobnost koja je svojstvena ovom luksuznom hotelskom lancu, a ono što mene osobno fascinira je transformacija.

Transformacija bivše banke u luksuzni hotel od pet zvjezdica. Naime, ova bivša plemićka palača, Palazzo Salviati Cesi Mellini datira još iz 15. stoljeća, a prije sadašnje transformacije prostor se koristio kao banka i izgledao posve drugačije.

Uopće ne mogu ni zamisliti koliko je bilo potrebno vještih intervencija da se prostoru tako značajno promijeni funkcija i pretvori ga se u udoban i elegantan hotel s 96 soba i apartmana.

Six Senses Rome

– Palazzo u kojem se nalazi Six Senses Rome riznica je čuda, od monumentalnog mramornog stubišta s ukrasnim svjetlarnikom do nedavno restauriranih 600 godina starih stupova na glavnom ulazu. Velika kupelj za krštenje koja datira iz četvrtog stoljeća otkrivena je tijekom arheoloških iskapanja početkom 1900-ih, a sada je vidljiva ispod staklenih podnih pločica unutar caffe bara BIVIUM, mjesta gdje se križaju svi putevi – objašnjavaju u Six Sensesu, jednog od najluksuznijih lanca hotela na svijetu.

No, osim ekstra udobnih apartmana i soba, lanac Six Senses poznat je po svom wellnessu.

Naslonivši se na tradiciju drevnih rimskih termi Wellness Six Senses Spa Rome nudi posebno holističko iskustvo koje je daleko od uobičajenog. 60-minutni ritual suvremeni je pogled na drevne rimske rituale u termama – calidarium, tepidarium i frigidarium. Ovaj wellness na suvremeni način reinterpretira rimsko naslijeđe na posve autentičan način.

Ipak, kada bih mogla birati gdje želim provesti vrijeme u Six Senses Rome – definitivno bih odabrala jednu od terasa sa savršenim pogledom…

Divne vizure, osjećaj mira, prirode, zaštićenosti, profinjen dizajn, biljke, mirisi…

Uživajte u fotografijama hotela Six Senses Rome.