Ogledalo, ogledalce moje. Kako povećati prostor?

Ogledala su veliki trend u svijetu interijera i često nadilaze svoju primarnu funkciju. No, kako ih pozicionirati i kakav tip ogledala odabrati? Imamo savjete za uređenje i top izbor 50+ najboljih ogledala iz Kare Hrvatska

U trenutku kada biramo slike i ogledala, znači da smo pri kraju s uređenjem prostora, no koliko god to izgledalo kao safe zona u kojoj se više ništa ne može zeznuti, to nažalost nije istina. Neodgovarajuće slike na zidu i loše postavljeno ogledalo – i sav trud pada u drugi plan.

Tako je to u interijerima… Detalji uvijek čine razliku.

No, kako se igrati s ogledalima? Kako ih iskoristiti na najbolji mogući način?

KARE

Naime, često čujemo da ogledala mogu povećati i posvijetliti prostor. Često čujemo da mogu stvoriti ugodan ambijent i iluziju većeg, prostranijeg, ugodnijeg prostora. No, nisu baš sva ogledala ista, kao ni što nisu sve pozicije toliko pogodne za igru refleksija.

I zato smo vam pripremili par savjeta i inspiracija koje će vam pomoći oko određivanja najboljih pozicija i modela ogledala, vodeći računa o funkcionalnosti i estetici.

KARE

Krenimo s najpopularnijim – okruglim ogledalima. Okrugla ogledala trenutno su veliki hit i često ih u posljednje vrijeme viđamo u kupaonicama i gallery wallovima u dnevnim boravcima. Ako birate okruglo ogledalo za kupaonicu, važno je da je ono većih dimenzija i usklađeno s visinom korisnika i širinom umivaonika te popratnog ormarića. Važno je da se u ogledalu dobro vide svi ukućani, što znači da bi promjer ogledala trebao biti veći od 80 cm, a gornji rub ogledala trebao bi biti u visini oko 2 metra. Naravno, u kupaonici ogledalo slobodno može biti i veće, a u slučaju da su ukućani jako različitih visina, onda je bolje odabrati pravokutno ogledalo.

KARE

No, vratimo se popularnim okruglim ogledalima. Njihova idealna pozicija je ipak dnevni boravak i to gallery wall nadopunjen slikama. Pozicionirajte ga iznad kauča i okomito na prozor tako da ogledalo u prostor reflektira više svijetla, a vrlo efektno će izgledati i ako  je postavljeno iznad komode u hodniku ili spavaćoj sobi iznad ili pored uzglavlja.

Evo mog izbora najljepših okruglih ogledala iz Kare Hrvatska… Ima ih s tankim rubom, debljim, crnim, bakrenim, zlatnim, konkavnih ogledala…

Wordpress Gallery Plugin Free

Za one koji žele dinamiku u dnevnom boravku, izvrsno će se uklopiti i ogledalo u boji. Osobno obožavam ogledala sa zlatnim premazom jer u njima sve izgleda ljepše i glamuroznije, a mi osunčaniji i odmorniji…

Wordpress Gallery Plugin Free

Za one koji traže dekorativnost i skulpturalnost, izvrstan odabir su ogledala s debelim okvirima koji podsjećaju na zrake sunca.

KARE

Evo mog odabira iz Kare Hrvatska.

Wordpress Gallery Plugin Free

Izvrsno mjesto za takvo ogledalo s debljim okvirom je blagovaonica. Naime, ogledalo postavite u visinu lustera tako da refleksija odradi za vas. U ogledalu će se reflektirati svjetlost i lampe će izgledati bogatije i dekorativnije. Divno je i kada se u refleksiji pojavljuje cvijeće, zelenilo, biljke, dekoracije…

KARE

Ogledala s debelim okvirima izvrsno će se uklopiti i u hodnicima i spavaćim sobama, posebice ako su dimenzijama prilagođeni za cijelu figuru. Evo par mojih favorita

Wordpress Gallery Plugin Free

Za spavaće sobe osobno preferiram ogledala za cijelu figuru, no s obzirom da su nam spavaće sobe obično maljih dimenzija, nije loše odabrati neki od modela koji u sebi ima integriranu policu, rasvjetu ili stalak.

Ovaj prvi model stakla s ogledalom, moj je osobni favorit. No, ima još puno vrlo zgodnih i praktičnih modela…

Wordpress Gallery Plugin Free

Za one koji vole biti u trendu, tu su i dekorativna ogledala koja imaju prvenstvenu estetsku funkciju, a divno će se uklopiti u dnevne boravke, spavaće sobe i blagovaonice uređene u art deco stilu.

KARE

Da ne duljim, evo mojih favorita iz Kare Hrvatska

Wordpress Gallery Plugin Free

Za one koji vole još malo dekorativosti i duhovitosti u domu, ovo je moj izbor top ogledala…

Wordpress Gallery Plugin Free

I za kraj – čisti minimalizam… Ogledalo s kojim sigurno nikada nećete pogriješiti.

Wordpress Gallery Plugin Free