Noviteti 2018. Par stvari koje bih voljela imati

Završila su dva najvažnija sajma interijera u siječnju i predstavila prototipove i novitete koji će se tijekom godine pojaviti u trgovinama. Evo mojih favorita

Znaju se prioriteti. Prvo sam vam jučer pokazala s čim su se naši dizajneri i proizvođači iz Hrvatske i regije predstavili na Maison et Objetu i Immu u Koelnu. Danas idemo dalje. Predstavljam novitete koji su me baš oduševili.

Prvo mjesto Muuto i Mimic Mirror.

Riječ je naime o plastičnom stolnom ogledalu poznatog skandinavskog brenda koji je suvremena interpretacija tipičnih ogledala iz pariških brijačnica s reljefnim uzorkom na poleđini.

Ogledalo je dizajnirao Normal Studio (Jean-François Dingjian i Eloi Chafai) iz Pariza koji je želio stvoriti utilitarni predmet koji je ujedno i dekoracija.

– Mimic Mirror nastao je iz ideje stvaranja stolnog ogledala sa skulpturalnim elementom koji proizlazi iz različitih repetitivnih elemenata u svom dizajnu – faseta cementne baze i trokutastog uzoraka reljefa na poleđini, ali i iz funkcije samog predmeta – objasnili su autori, dodajući kako su željeli stvoriti predmet koji će svojom karakterističnom ekspresivnošću donijeti razigranu i prijateljsku atmosferu prostoru u kojem se nalazi, služeći svojoj svrsi.

Mimic Mirror je prvi dizajn Normal Studia za Muuto, dostupan je u tri boje: tamno plavoj, bež i bijeloj.

Btw, jeste li znali da američka tvrtka Knoll za 300 milijuna dolara odnedavno kupila Muuto i da imaju vrlo ozbiljan plan, žele u idućih 5 godina udvosručiti biznis…

No, da ne duljim, evo još divnih noviteta iz Pariza i Koelna.

Petite Friture / Max Enrich / stolići Thin
Tom Dixon / Bump
Tom Dixon / Bump
We wood / X2 bookshelf
Typography light / studio Truly Truly
Typography light / studio Truly Truly
Typography light / studio Truly Truly
Essential home / Sophia bed
Essential home
Essential home / barski stolci
Harto design / Georges sofa
Delight tables / Sebastian Herkner Pulpo

Uskoro još noviteta, a ako vas zanima što su predstavili naši dizajeri i proizvođači, evo prilike da pogledate.