Neki novi klinci i neki novi, stari poduzetnici

Mladi hrvatski dizajneri iz studija Thinkobjects s brendom Milla&Milli i komodom Waves osvojili su Red Dot u prestižnoj kategoriji za namještaj i sjedenje. Upoznajte komodu i ostale njihove radove

Brend Milla&Milli novo je ime na dizajnerskoj sceni i sigurno ćete ga upamtiti. No, ne samo po njegovim vlasnicima, obitelji Pašalić, nego i po divnom dizajnu. I to u vrlo kratko vrijeme već prepoznatom od najvećih svjetskih stručnjaka.

Naime, njihova komoda za pića Waves osvojila je prestižnu nagradu za produkt dizajn Red Dot. Riječ je o najcjenjenijoj svjetskoj nagradi za dizajn namještaja i kvalitetu proizvodnje, koju dodjeljuje Dizajn Centar Nordrhein Westfalen iz Njemačke zajedno sa 40 neovisnih dizajnerskih stručnjaka iz cijelog svijeta.

Komoda za pića Waves ovogodišnji je pobjednik u kategoriji namještaja za dom i sjedenje, a rad je pobijedio u konkurenciji od čak pet tisuća prijava.

Nagrada komodi Waves potvrđuje inovativnost i svjetsku konkurentnost hrvatske proizvodnje i dizajna, a u obrazloženju za dodjelu nagrade, istaknuto je kako ovaj proizvod postavlja trendove u industriji dizajna i pokazuje smjer razvoja namještaja u budućnosti.

Za dizajn namještaja Milla&Milli zaslužni su hrvatski dizajneri Maša Vukmanović, Jelena Lukač Kirš i Jakov Šrajer, koji djeluju pod okriljem studija Thinkobjects, a većinu njihovih proizvoda od nedavno proizvodi brend Milla&Milli kojega su pokrenuli Ksenija i Ivić Pašalić.

Svi komadi namještaja brenda Milla&Milli – blagovaonski stolovi, komode za piće, mali predmeti za svakodnevnu upotrebu i rasvjeta, izrađeni su od hrvatskog masiva najviše kvalitete, a proizvode se u tvornici Mundus Viridis u Vrbovcu.

Evo upoznajte ih…