Još uvijek mi ne ide u glavu – ovo je bio ured call centra

Vodimo vas u Benham Park, englesku kuću iz 18. stoljeća koja je zvijezda ovogodišnjeg božićnog editorijala Zare Home

Obožavam editorijale Zare Home. Uvijek su to neke posebne lokacije, osebujne kuće, imanja, kurije, dvorci sa zanimljivom pričom i karakterom. Upravo takva je i kuća u kojoj se snimao ovogodišnji božićni editorijal Zare Home.

Retro Božić prepun elegancije, divnih detalja, atmosfere… prava idila.

ZARA HOME

No, osim divne scenografije i profinjenog božićnog stylinga, nemoguće je ne primijetiti divan interijer. Na portalu The Nordroom saznala sam da je editorijal sniman u dvorskoj ladanjskoj kući Benham Park koja je nedavno renovirana i pretvorena u elegantni dom.

Bacam se u proučavanje Benham Parka.

ZARA HOME

Benham Park je neoklasicistička kurija u parku površine 130 hektara, sagrađena 1774. – 1775. godine. Projektirao ju je arhitekt Henry Holland za baruna Williama Cravena, a kurija je građena u georgijanskom stilu, tipičnom za to doba gradnje u Engleskoj.

ZARA HOME

Tijekom godina kurija se mijenjala, a 1914. sa stražnje strane kuće uklonjen je zabat i zamijenjen kamenom balustradom. Krov je bio spušten i skriven iza balustrade ukrašene u pravilnim razmacima.

ZARA HOME

U kasnom 19. i ranom 20. stoljeću kuća je bila dom plemićke obitelji Sutton, a 1982. je prodana, a potom 1983. pretvorena u urede.

ZARA HOME

Teško mogu vjerovati da je u jednoj od prostorija bio call centar i to sa spuštenim gipskartonskim stropom i neonskom rasvjetom. U to doba, kurija je doživjela brojne pregradnje i pokušaje prenamjena u urede raznih IT tvrtki…

ZARA HOME

Srećom prošle godine kuriji je vraćen stari sjaj i to vještom restauracijom arhitektonskog ureda Albion Nord.

Arhitekti i dizajneri iz studija Albion Nord uistinu su napravili sjajan posao te kuriju pretvorili u obiteljsku kuću koja slavi udobnost i tradiciju.

ZARA HOME

Kuća je opremljena apsolutno svim stvarima potrebnim za udoban život u 21. stoljeću, ali je sve vješto skriveno, ugrađeno, nevidljivo – poput klimatizacije, grijanja, ventilacije, televizije, kućnog kina…

ZARA HOME

Uživajte u fotografijama fotografa Kensington Levernea napravljenih za Albion Nord i pogledajte kako Benham Park izgleda bez božićnih dekoracija…