Istra? Ne, Australija. Ali svejedno, ovo je kuća iz snova

Moderna, jednostavna, prostrana, svijetla, a opet nekako topla i nenametljiva. Evo jedne kuće australskog studija Design Theory koju spremam u kategoriju dream house. Evo zašto…

Svatko od nas ima neki svoj hobi. Moj je gledanje stanova i kuća i maštanje o tome kako ću si jednog dana urediti svoju kuću, naravno u Istri.

Evan Reeves

Vinograd, maslinik, puno zelenila, mali brežuljak… Ovako nešto…

Evan Reeves

No, ovo što vam danas pokazujem nekako je najsličnije tome o čemu trenutno maštam, iako je podneblje posve drugačije i potpuno drugi kraj svijeta od onog mog idealnog.

Evan Reeves

Naime, ovo je kuća u zapadnom dijelu Australije, u Yallingupu, i uređivao ju je australski dizajnersko-arhitektonski ured Design Theory.

Evan Reeves

– Zadatak je bio od prazne kuće s lošom akustikom, napraviti ugodan topli dom. Na nama je bilo da kuću opremimo kompletnim namještajem, tepisima, detaljima koji će zadržati tu njezinu modernost, a opet ju malo omekšati i razigrati bojama, teksturama, printevima, nekim zanimljivim dekoracijama – objasnili su arhitekti.

Evan Reeves

Ogromna, funkcionalna kuhinja, koja se nadovezuje na blagovaonicu i savršen pogled prema vrtu.

Evan Reeves

Atraktivan pogled na vinograde, polja i zelenilo, sve tako nekako jednostavno, pročišćeno, nenametljivo…

Evan Reeves

S jedne strane predivna priroda i velike staklene stijene koje okoliš uvlače u interijer, a s druge strane, moderan, funkcionalan bezvremenski namještaj i komadi namještaja koji su toliko neutralni da se mogu uklopiti u bilo kakav interijer. I prije 20 i za 20 godina, jednako atraktivno.

Evan Reeves

Ipak, dvije vizure moji su favoriti u ovoj australskoj kući.

Evan Reeves

Buđenje uz ovakav pogled i ovakvu staklenu stijenu…

Evan Reeves

Te ovaj kamin kojega je Design Theory specijalno za ovu priliku dizajnirao i koji je uistinu pravo “ognište”, centar doma koji se vidi sa svih strana.

Evan Reeves

Uživajte u predivnim slikama fotografa Evana Reevesa.