Hotel koji pokazuje novi smjer turizma – turn to zero

Jeste li spremni na to da vam u luksuznim hotelima više ne mijenjaju ručnike i posteljinu svaki dan? Što sve znači CO2 neutralan hotel, saznali smo u novom obiteljskom Falkensteiner hotelu s 5 zvjezdica koji nosi ekskluzivnu titulu “Leading Hotels of the World”

Ovih dana otvorio se Falkensteiner Montafon, obiteljski hotel s pet zvjezdica koji je osvojio titulu “Leading Hotels of the World” i to zato što spaja održivost, CO2 neutralnost, luksuz, užitak i zabavu za cijelu obitelj.

Hotel se nalazi blizu mjesta Tschagguns u dolini Montafon, uz prvo austrijsko klimatski neutralno skijalište na planini Golm, a hotel je partner turn to zero inicijative.

– Zajedno s našim projektnim partnerom, illwerken vkw, pružateljem energetskih usluga Vorarlberga s najboljom praksom u obnovljivim energijama, s našim hotelom u Montafonu, postigli smo nešto jedinstveno u hotelskoj industriji. Od izgradnje do koncepta i zabave, fokus je na obnovljivim izvorima energije i očuvanju prirode, zajedno s našim visokim Falkensteiner standardom kvalitete – rekao je Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a o najnovijem projektu, dodavši kako se ovaj hotel smatra projektom svjetionikom za cijelu grupu, s kojim žele postaviti nove standarde kako u održivoj gradnji, tako i u premium obiteljskom segmentu.

Smješten između šuma i planina, hotel Falkensteiner Montafon ističe se svojom zanimljivom arhitekturom za koju su odgovorni arhitekti Snohetta Studio i Vudafieri Saverino Partners.

Hotel ima 123 sobe uz mnoštvo dodatnih raznih sadržaja. U području edukacije i zabave hotel je razvio vlastite interaktivne programe koji su namijenjeni izgradnji svijesti o zaštiti okoliša i alternativnim energijama kod djece, mladih, ali i odraslih.

Falkensteiner Ecotainment implementiran je kroz raznovrsnost aktivnosti i animacijski koncept s ekološko-pedagoškim elementima. Za djecu stariju od 3 godine tu je Falky Land, a onima malo većima na raspolaganju su Znanstveni laboratoriji gdje mladi istraživači stječu uvid u STEM polja na razigran način uz mnoge uzbudljive eksperimente. Primjerice, djeca mogu gledati snježne pahulje pod mikroskopom ili naučiti kako od njih stvoriti elektricitet. Stečeno znanje zatim se produbljuje kroz posjet hidroelektrani illwerke vkw ili akumulacijskom jezeru, uključujući zabavno klizanje niz vodovodne cijevi.

Od zanimljivosti tu je i Falky Rangers, edukativni program u četiri dobne skupine koji daje djeci osjećaj za pravilno postupanje s prirodom i prepoznavanje bioloških ekosustava i vrsta. Koncept se temelji na Montessori filozofiji, a o djeci brinu posebno obučeni učitelji.

U Acquapura Organic SPA, wellnessu i vodenom svijetu na 1400 četvornih metara očekuje vas užitak samo za obitelji i odrasle, razni unutarnji i vanjski bazeni kao i tobogan s valovima. Isto vrijedi i za wellness prostor: u njemu se koriste samo prirodni proizvodi te su gostima na raspolaganju tretmani inspirirani regijom.

Falkensteiner je lanac koji je uveo još jednu novost. Gosti koji se odluče za Green.Rate plaćaju 5% manje, a posteljina i ručnici u sobama mijenjaju se svaka tri dana. Za goste koji dolaze autobusom ili vlakom, uključen je besplatan prijevoz od stanice do hotela.