Evo kako zamataju poklone dvije cool mame

Ukrasni papir, trakice, kutije, ukrasne vrećice, pa neki aranžman uz to… I dođeš do toga da je ambalaža skuplja od poklona. Kako napraviti efektan poklon, a ne potrošiti hrpetinu novaca ispričale su Mirna Bučević i Lili Halo Decoration

U našem D svijetu Lilihalo decoration i Dreamoholic su poznati brendovi s divnim dječjim stvarima koje rade dvije jako cool mame – Mirna Bučević i Lidija Tomas Matijević. Izvan D svijeta Mirna i Lidija su uspješne mlade žene sa super karijerama, lijepim stanovima, svestrane, vedre prijateljice s kojima je gušt surađivati.

DANIJEL BERKOVIĆ / PIXELL

Mirnu i njezin stan imali ste priliku vidjeti već na blogu, kao i njezin brend Dreamoholic. S Lidijom vam pripremam nešto užasno uzbudljivo i o tome ću vam pričati sutra… No, kao uvertira u sve to – evo jedne naše zajedničke nedavne suradnje.

Mirna i Lili su motale poklone, dekorirale, pozirale, a ja sam pisala. Uz njih tu su bile i neke druge sposobne, uspješne svestrane žene koje su pekle kolače, aranžirale cvijeće, dekorirale dom, blagdanski stol.

Kako je to sve izgledalo provjerite u novom broju Budi.In Chica koji je upravo na kioscima (dar mu je divan srebrni privjesak, pa požurite)… a sada Lidija Tomas Matijević i Mirna Bučević.

Znate li nekog tko obožava zamatati darove, pisati čestitke i sam ih izrađivati? Znate li nekog tko obožava dekoriranje, stiliziranje, smijanje… Da, to su Mirna Bučević i Lidija Tomas Matijević, prijateljice, blogerice, strastvene ljubiteljice rukotvorina, profinjenih dekoracija, skandinavskog stila.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Mirna je naime, producentica i direktorica ugledne međunarodne producentske kuće koja uz to već godinama stoji i iza svog malog obiteljskog hobi-biznisa Dreamoholic i najljepših jastuka, girlandi, popluna i raznih drugih ručno rađenih dekoracija za dječje sobe.

DANIJEL BERKOVIĆ / PIXELL

Lidija je također poslovna žena koja radi u ozbiljnoj i uglednoj korporaciji, a opušta se još i uz pisanje svog bloga Lili Halo Decoration, stiliziranje, izradu vlastite linije naljepnica za interijere…

DANIJEL BERKOVIĆ /PIXSELL

Njih dvije spojila je ljubav prema sličnim stvarima, a upoznale su se sasvim slučajno, preko interneta, lajkajući jedna drugoj rad.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Onda su se upoznale i u realnom svijetu, iste sekunde su si kliknule i od tada su praktički nerazdvojne, pogotovo kada treba nešto kreativno smisliti.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

– Odlično funkcioniramo zajedno jer imamo vrlo sličnu estetiku, pa se oko svega odmah dogovorimo, a i puno je zabavnije raditi u paru jer se usput smijemo, družimo, zabavljamo – ispričala nam je Mirna, ugostivši nas u njezinom uredu Red productiona koji je smješten u jednom starom, donjogradskom stanu.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

Štukature, visoki stropovi, autentični drveni parapet, starinski parketi odlična su bila kulisa za njihovu ideju – a to je low cost scandinavian style Božić u kojem glavnu igru imaju ručno rađene čestitke i pokloni zamotani u najobičnije papire koje možete zamisliti.

– Doslovno, ništa nismo kupile. Umjesto dekorativnih papira, odlučile smo izabrati dobre fotografije, isprintati ih i s njima zamatati darove i izraditi čestitke. Moj zadatak bio je izabrati i isprintati slike, a Mirnin intervenirati u svaku fotografiju, malo ju personalizirati i napisati neku lijepu poruku – ispričala je Lidija, dodajući kako je manje uistinu puno puta više, posebice kada je dekoriranje u pitanju.

LIDIJA TOMAS MATIJEVIĆ

A glavni light motiv njihove dekoracije je Mirnin rukopis. Naime, Mirna uistinu piše senzacionalno, a to su nedavno prepoznali i ljudi iz jedne PR agencije koji su je angažirali da ručno ispiše pozivnice za božićni party.

DANIJEL BERKOVIĆ /PIXSELL

– Obožavam pisati rukom i uvijek u torbi imam nekoliko lijepih bilježnica u koje sve zapisujem i na taj način vježbam. Jer uistinu, lako je u ovo digitalno doba pokvariti rukopis – kaže Mirna, otkrivši nam da je po mnogo čemu posebna i tradicionalna, a jedna od tih neobičnih stvari je što svakog Božića sa svojom sinovima napravi obiteljsko snimanje i fotografije iskoristi za ručnorađene čestitke koje pošalje svoj rodbini i prijateljima. Baš kao nekad.

Evo još par fotkica…

I mali podsjetnik za Budi.In Chic