Dobrodošli u Dinino carstvo biljaka, vintagea i dizajna

Vodimo vas u dom gdje nastaje divan nakit My Mon Mon, te čarobni terariji i Shamai Grin cvjetne instalacije… Idemo kod svestrane dizajnerice Dine Šavorić

Govorili su mi da sam hrčak. Nikome u obitelji nije bilo jasno zašto skidam dugmad sa bakinih starih kaputa, dedinih košulja, maminih sakoa… Zašto skupljam uzorke pločica, kamenčiće po ranim plažama, košare, boce, vaze, lampe… A onda kada je trebalo opremiti stan – ja sam bila spremna. Zapravo, čini mi se kao da sam se cijeli život pripremala za svoj vlastiti stan – smije se Dina Šavorić, mlada dizajnerica i partnerica u dva sjajna brenda koje je pokrenula sa svojim najboljim prijateljicama.

LUKA RADEK

Dina je osoba s kojom kliknete na prvu. Vesela, vedra, neposredna, sa sjajnim osjećajem za dizajn i estetiku, ali istovremeno i opuštenost, ležernost…

Upravo znajući sve to već godinama se dogovaramo da zavirimo u Dinin dom u kojem se prožima njezin privatni i poslovni život, mjesto gdje nastaje njezin divan nakit My Mon Mon, te čarobni terariji i Shamai Grin cvjetne instalacije… ali i mjesto gdje se opušta, inspirira, druži…

LUKA RADEK

Njezin dom nalazi se u potkrovlju obiteljske kuće u mirnom rezidencijalnom dijelu grada s divnim pogledom na grad i šumu.

Zvonim na vrata i Dina mi dobaci: “Jel’ se bojiš psa?” Čim je to izgovorila postaje mi jasno zašto je to rekla.

LUKA RADEK

Iza nje se stvorio najveći pas kojeg sam ikada vidjela. Smijemo se da je veći od nje…

– On ti je najblaže i najdivnije stvorenje, samo što je toliko velik da ga se svi boje – kaže mi Dina i vodi me do svog potkrovlja u kojem živi sa svojim ljubimcem.

Ako ste nekada u gradu vidjeli Dinu, vrlo vjerojatno ste je zapamtili po njezinoj karizmatičnosti i cool stilu. Upravo takav joj je i stan.

LUKA RADEK

Ulazim u njezin dom i vrištim od sreće: “Dina, ovo je točno ti”. U svakom detalju iščitava se tvoja osobnost i energija.”

– Ma to su ti godine i godine skupljanja. Ima obiteljskih stvari iz bakinog i dedinog stana, antikviteta, stvari s raznih domaćih i inozemnih buvljaka, namještaja i sitnica s raznih putovanja – kaže Dina i pokazuje mi par obiteljskih komada na koje je najviše ponosna.

LUKA RADEK

– Obožavam garnituru s baldahinom s Balija koja je glavna zvijezda mojeg balkona, kao i stol, stolice i komodu u blagovaonici koje su naslijedila od bake. Ipak, od namještaja možda mi je ipak najdraži stolić na kojem stoji televizor kojeg je davno izradio moj djed. No, doslovno svaki komad namještaja ima neku svoju priču – kaže mi Dina provevši nas kroz njezin dom.

LUKA RADEK

Najveći dio doma je dnevni boravak s kutnom garniturom, mnoštvom biljaka i dragih sitnica. Zidove je sama bojila eksperimentirajući s raznim tehnikama nanošanja boje.

– Obožavam promjene, zato često mijenjam raspored slika, premještam namještaj, dekoracije, lampe, mijenjam boju zidova… Uživam u tim promjenama i često mi ljudi kažu kada dođu kod mene doma: “O, opet nešto novo” – kaže Dina, dodajući kako je veliki ljubitelj slika i umjetnina te da je mnoge dobila na poklon.

LUKA RADEK

– Murtići su poklon od roditelja, a imam dosta slika i od prijatelja Nikice Jurkovića – kaže Dina dodajući kako u ateljeu najviše ima obiteljskih fotografija.

– Na zidu sobe je slika moje mame, a ondje je i gomila drugih predmeta koji kao da mi šapću: “hajde ne zabušavaj, moraš raditi” – smije se Dina, objašnjavajući kako upravo ondje nastaju divni komadi nakita brenda My Mon Mon.

LUKA RADEK

Njezina ljubav prema lijepim stvarima i biljkama vidljiva je u svakom detalju, a neke od biljka, poput četiri metarskog fikusa benjamin u hodniku su naslijeđeni.

– Kada sam sama doma onda sam najčešće u dnevnom boravku, uživam zamotana u dekicu. No, kada mi dolaze prijatelji, onda smo najviše u blagovaonici i kuhinji – kaže Dina, dodajući kako je kuhinja jedini moderniji dio njezina doma u kojem joj je prioritet bila funkcionalnost i praktičnost.

LUKA RADEK

Puštam vas da uživate u fotografijama i sami otkrivate divne detalje Dinina doma.