Dan u Muuto showroomu u Kopenhagenu

Cure iz Modusa vratile su se iz Kopenhagena. Evo što se Nini i curama najviše svidjelo na prezentaciji noviteta u impresivnom Muutovom showroomu

Zaljubljeni smo u Muuto i Modus. I ta ljubav traje dugo. I zato smo jedva čekali da nam Nina Fiolić i cure iz Modusa ispričaju svoje dojmove nakon povratka iz Kopenhagena i dana otvorenih vrata te ugledne dizajnerske kuće.

– Još nam se sliježu pozitivni dojmovi, no bilo je uistinu zanimljivo i poticajno prisustvovati prezentaciji noviteta u svijetu Muuto dizajna, u njihovom impresivnom showroomu u Kopenhagenu.

Budući riječ “muuto” na finskom jeziku znači “nova perspektiva”, to u potpunosti obilježava filozofiju i estetiku ove ugledne kuće.

Osim noćnog partya na otvorenoj krovnoj terasi, nas su se najviše dojmile nove viseće lampe “STRAND” u više dimenzija i oblika.

Ova lampa predstavljena je kao važan proizvod  autora Benjamina Huberta zbog zaigranih oblika, intrigantne strukture i jedinstvenog materijala.

Nalik na dobroćudne svjetleće oblake, donosi ugodu i sklad u prostor – ispričala je Nina Fiolić, vlasnica Modusa, najstarijeg i još uvijek mnogima najdražeg dućana s dizajnerskim čarolijama u Zagrebu.

– Jedan od naših favorita svakako su velike elegantne ali nenametljive vaze “RIDGE” koje su nastale u suradnji sa studiom Kaksikko. Keramiku, kao tradicionalni materijal, dizajneri tretiraju na suvremeni način, naglašavajući taktilnost i jednostavnost.

Jednako oduševljenje izazvale su mekane pletene dekice Rhitham i Ample Throw, te pokrivači sa jastucima. Ova serija proizvoda iznenađuje svojom mekoćom.

Objašnjenje je u nitima “baby liama wool” koje su pažljivo utkane i čudesno isprepletene.

Na  ovakav način doživljeni, sunčani dani u Kopenhagenu još će nas dugo zagrijavati… – kaže Nina.

I zaista, ako imate prilike put u Kopenhagen je uvijek divna ideja. A evo i linka s divnim preporukama koje showroome svakako posjetiti u Kopenhagenu.