Berlinsko carstvo napravljeno u srcu Istre

Zavirite u stan od 475 kvadrata u Berlinu kojeg je dizajnirao njemački studio Novono, a namještaj po mjeri proizvela hrvatska tvrtka Internova

Internova je čudo. Tvornica namještaja iz Istre koja radi divan namještaj po mjeri za vrlo zahtjevne klijente – luksuzne hotele, vile, restorane… gdje sve mora biti precizno, elegantno, s najfinijim spojevima i detaljima. I zato me veseli svaki projekt koji napravi njihova obiteljska tvornica u Pazinu.

Pisali smo vam već o njihovim projektima, a nedavno su završili s opremanjem jednog luksuznog stana od gotovo 500 kvadrata u Berlinu.

Ulf Saupe

Antea Carić, marketing menadžerica Internove, napisala nam je par crtica o tom divnom projektu kojega su u Pazinu proizveli, a potom u Berlinu sastavili i isporučili.

– Studio Novono iz Berlina dizajner je interijera ovog penthousea od 475 m2 u Berlinu, a mi smo sve što su oni zamislili proizveli, sastavili i isporučili po mjeri.

Ulf Saupe

Započnimo s kuhinjom. Dio kuhinjske niše skriven je iza zidnih obloga, gdje se nalazi većina uređaja. Središnja kuhinjska jedinica obavija dva stupa, skrivajući glavne instalacije iza obloga.

Treći element u kuhinji je otok koji služi za pripremu hrane. Ova tri elementa zajedno stvaraju funkcionalni prostor s mnogo skrivenih i praktičnih pretinaca za pohranu – kaže Antea Carić.

Ulf Saupe

– Kamin je popločan prirodnim talijanskim vapnencem u gornjem dijelu i tamnim mramorom s posebno razvijenom završnom obradom u donjem dijelu. Svi rubovi baze kamina spojeni su pod 45 stupnjeva i zalijepljeni kako bi dobili monolitni izgled.

Ulf Saupe

Općenito, sve zidne i stropne obloge bile su najveći izazov za razvoj i montažu. Prostiru se kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom sve preko dugačkog hodnika s vratima pa do garderobe – kaže Antea te nastavlja:

Ulf Saupe

Stan ukupno ima više od 70 kvadrata obloga sa skrivenim pregradama, LED rasvjetom i sobnim vratima. Obloge su izrađene od tvrdo prešanog i brušenog furnira od jasena te su obojene Farrow & Ball bojom kako bismo dobile vidljivu drvenu strukturu – objašnjava Antea.

Ulf Saupe

Kupaonski element izrađen je po mjeri od masivnog hrastovog drveta s ručno obojenom metalnom konstrukcijom u kombinaciji s ručno izrađenom pletenom mrežom od mesinga. Vrata elementa izrađena su od hrastovog drva s glodanim ručkama.

Ulf Saupe

Soba glavne garderobe ispunjena je dubokim ormarima, visećim jedinicama, policama za odlaganje cipela i središnjim elementom s ladicama i odjeljcima za nakit. Unutarnji dio ormara izrađen je od hrastovog furnira tvrdo prešanog na MDF ploči te obojenog na način koji mu daje starinski efekt.

Ulf Saupe

Sva vrata su uokvirena tankim aluminijskim okvirima, ispunjenim zatamnjenim brončanim kaljenim staklom, koje postiže puni sjaj nakon uključivanja svih LED svjetala.

TV obloga oko postojećeg strukturalnog stupa proteže se na sve četiri strane elementa. Čini konstrukciju za vješanje kuhinjskih elemenata, ugradbeni ormar i skrivenu ladicu za IT opremu ispod televizora. Cijela podstava izrađena je od metalnih komada patiniranog mesinga – kažu iz Internove.

Ulf Saupe

Puštam vas da uživate u slikama koje je napravio Ulf Saupe iz Done Studija.