Asesoari koji šapuću neku posve drugačiju priču

Danas vam predstavljam jedan divan francuski Atelier u kojem nastaju asesoari inspirirani poviješću, umjetnošću, znanošću, putovanjima… kao da smo zavirili u tajnovitu škrinju Indiana Jonesa

Često čujem komentare da su svi interijeri isti i da previše liče jedni na druge. Iskreno, čak bih se mogla složiti. No, isto tako znam da se vrlo lagana transformacija i personalizacija prostora može dogoditi, ako mu dodate nešto posve drugačije, neočekivano, s karakterom…

ATELIER / MARNIC

Danas vam otkrivam jedan brend koji ima upravo takve stvari, a dobra vijest je što se prodaje u Hrvatskoj u Marnicu u Ilici.

Riječ je o francuskom Atelieru C&S Davoy kojega su osnovali Caroline i Stéphane Davoy strastveni kolekcionari i svjetski putnici koji su svoje dobro oko za antikvitete, umjetnost, raritete… pretvorili u nešto vrlo zanimljivo.

ATELIER / MARNIC

Naime, ako ste ikada hodali po francuskim antikvarijatima i galerijama sigurna sam da ste se zaljubili u sva čudesa koja se ondje nalaze. Jedino što me je znalo ohladiti od te ljubavi su cijene koje znaju biti iznimno velike – tanjurići za 200, 300 eura, figurice za par tisuća eura.

Nisam baš toliki poznavatelj da znam kupujem li pravu stvar ili tek neku dobro očuvanu kopiju iz tog vremena. A opet možda je to neka konfekcija tog doba koja se proizvodila u milijunskim serijama i potpuno je precijenjena… No, je li to uopće važno ako nam se nešto uistinu sviđa?

ATELIER / MARNIC

Upravo to bio je motiv bračnog para Davoy da pokrenu brend vrhunsko izrađenih asesoara inspiriranih umjetnošću, povješću, znanošću, botanikom…

Tehnike izrade vrlo su komplesne i vrlo slične izvornom načinu proizvodnje, a rezultat je zadivljujući – njihov Atelier izgleda kao riznica Indiana Jonesa, od renesanse do Francuske revolucije – od blaga s dvora i muzeja do stvariu iz seljačkih kuća i prirodnih fenomena.

ATELIER / MARNIC

Kristalna kugla, vještičje ogledalo, kraljevska kruna, stara ljubavna pisma, herbariji, fosili biljaka i životinja, kristali, makete, skulpture, torza… sve se to može pronaći u njihovom Atelieru čuda.

A kakvi asesoari su trenutno hit?

ATELIER / MARNIC

Vjerojatno ste primijetili da su u skandinavskim domovima jako ‘in’ skulpture. Glave, torza, aktovi, ruke, stopala, apstraktne forme… sve to ponovno se vrlo često susreće u trendi interijerima.

ATELIER / MARNIC

Vrlo trendi asesoari su i razni herbariji, preparirani ili dehidrirani kukci, bube, leptiri…

Potpuno sam zadivljena njihovom kolekcijom leptira koju možete pronaći i u Zagrebu, a u Marnicu nam kažu su upravo leptiri ovogodišnji najtraženiji poklon za Božić te da su ih samo u jednom danu prodali gotovo sve koje su naručili.

ATELIER / MARNIC

Idealan poklon, posebice za nekog tko sve ima, su i stare igre na sreću, alkemičarski “alati” iz laboratorija, draga kamenja i kristali u zvonima i dekorativnim kutijama, idealni za darivanje i pokazivanje.

ATELIER / MARNIC

Evo mojih favorita malo neobičnijih asesoara s karakterom koje možete pronaći ili naručiti u Marnic shopu.

ATELIER / MARNIC