Ovo smo dugo čekali. Tom Dixon za Ikeu.

Dugo se najavljivao ovaj trenutak. Upravo je u Švedskoj, u sjedištu Ikee, predstavljena sofa Toma Dixona koju je zadnjih nekoliko godina radio sa 75 studenata s tri svjetska sveučilišta. Zaista sam sretna što sam imala prilike uživo gledati to predstavljanje, biti jedna od prvih blogera i novinara na svijetu koji su sjeli na tu sofu, kao i vidjeti sve highlighte i novitete za 2018. i pa i 2019. godinu.

Čim mi se malo slegnu dojmovi ispričat ću vam se o novitetima, stvarima koje su me najviše oduševile, inspirirale i na kojim se sve inovacijama trenutno radi u svijetu dizajna. A sada još malo o Tom Dixonu i njegovoj dugo najavljivanoj sofi Delaktig.

Naime, Tom Dixon, dizajnerski superstar, zajedno sa studentima iz New Yorka, Londona i Marcusom Engmanom, glavnim Ikeinim dizajnerom, napravio je sofu koja se prilagođava svim životnim situacijama i koja može funkcionirati kao sofa, damski ležaj, krevet i fotelja i omogućava različiti tip i način sjedenja i ležanja, ovisno o životnim situacijama i željama korisnika.

Kako su to uspjeli? Zapravo prilično jednostavno i inovativno. Nasloni nisu fiksni, nego pomični i moguće ih je pomicati po svim stranama sofe… Evo… Točno ovako…

I kad će se to moći kupiti?

Veljača 2018., evo i predviđenih cijena…