Jeste li upoznali Dunju?

Žao mi je što nemam dovoljno vremena, možda i volje i znanja, da bolje poznajem i upoznajem suvremenu umjetnost. I zato sam toliko sretna kada nekog sasvim slučajno upoznam i kada me oduševi. Jedna od žena čiji rad me baš oduševio je Dunja Janković.

Gašparović / Dugandžić

Dunjinu izložbu “Paste Up” nedavno sam pogledala u Prostoriji u sklopu Design Districta i mogu reći da me odmah na prvu osvojila, ali i po tko zna koji put navela da se zapitam zašto u hrvatskim stanovima (a vjerujte mi prošla sam ih dosta) ima toliko malo umjetnosti na zidovima?

Gašparović / Dugandžić

Naime, gledam njene radove, grafike, sitotiskove, razne igre boja, oblika, formi i gledam Prostorijine sofe, fotelje, stolce… koji je to dobar spoj! Baš odlično pristaju jedno drugom. I onda se pitam zašto su nam zidovi prazni ili puni jeftinih reprodukcija kada umjetnost uopće ne mora biti ni ekskluzivna, ni ozbiljna, ni skupa.

Gašparović / Dugandžić

Gledam Dunjine radove na Etsyju i zaista su jako priuštive, posebice kada znate da je cura Akademska slikarica sa završenom akademijom u Zagrebu i magisterijom na School of Visual Arts u New Yorku. I zato ako imate priliku odite do ponedjeljka 26.6. u Prostoriju i razgledajte Dunjinu izložbu.

Gašparović / Dugandžić

Izložba je i prodajnog karaktera, a moja sitna preporuka je da pogledate njezine platnene torbe, pravi su hit za ljeto.

Gašparović / Dugandžić

A ako ne uspijete pogledati izložbu u Bauerovoj 3, onda će možda biti prilike da posjetite Dunjinu galeriju Pola pola na Malom Lošinju.

Gašparović / Dugandžić