Mislim da sam pronašla najljepše čaše. Joe Colombo i kolekcija Sferico

U Modus su stigle legendarne čaše talijanskog arhitekta i dizajnera Joa Colomba. A ovo je izvrstan povod da se prisjetimo tog velikana produkt dizajna

Divimo se i ushićeno ih koristimo. Uzbuđenje i svečanost, za posebne i svakodnevne trenutke… Točno tim riječima draga Nina Fiolić iz Modus design shopa šalje dobre vijesti. U njezin dućan u Tkalčićevoj stigle su čaše iz kolekcije Sferico, ikoničke čaše iz 1968. godine koje su promijenile poimanje čaša i ustaljenih načina korištenja.

Jedna te ista čaša može biti savršena i za pivo i vino, za šampanjac i sladoled, limunadu i smoothie…

6 čaša. 6 različitih priča. 6 vrsta korištenja ako volite da svako piće ima svoju čašu.

Dizajn potpisuje slavni arhitekt Joe Colombo čija se djela nalaze u MoMA-i, Metropolitan Museum of Art u New Yorku, a u njegovoj biografiji su stolice, fotelje, lampe, posuđe… za Capellini, Kartell, Boffi, Flexform, Alessi, Karakter Copenhagen… i brojne druge brendove koji su pomicali granice dizajna.

Upravo to je radio i Joe Colombo. Iako je umro iznimno mlad, sa svega 41 godinu, njegov utjecaj na talijansku i svjetsku dizajnersku scenu je nemjerljiv.

Za Kartell, tvornicu koja se tada još uvijek bavila proizvodnjom kućne plastike i plastičnih epruveta i bila u povojima proizvodnje namještaja, napravio je njihovu prvu plastičnu stolicu, koja je utrla put toj tvrtki koja je par desetljeća poslije postala sinonim za plastični dizajnerski namještaj.

Za Cappelini je napravio ikoničku Tube chair koja je postala jedna od najprepoznatljivijih fotelja čitave dekade između 60-ih i 70-ih godina, ostavivši mogućnost korisniku da se igra i pronalazi svoju omiljenu poziciju sjedenja.

Divne su i stolice Chair 300 te Elda chair koju je napravio za svoju obožavanu suprugu Eldu, kao i brojni drugi proizvodi s kojima je nagrađivan na polju arhitekture i dizajna.

Uživajte u fotogaleriji njegovih najpoznatijih radova. (za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku).

Wordpress Gallery Plugin Free