A što se sve svidjelo Brigadi u Milanu?

Brigada je agencija koja je dobila desetke nagrada za svoje interdisciplinarne i često vrlo interaktivne arhitektonsko-dizajnerske projekte. Evo što se njih najviše dojmilo u Milanu

Percepcija hrane. Od sada uz zahericu slušam bečki valcer. Evo zašto…

Nedavno sam bila na jako zanimljivoj večeri - znanstvenom eksperimentu kako hrana utječe na ljudsku percepciju okusa

Sretan Uskrs uz divna prirodna jaja

Svake godine Uskrs i Božić na Dblogu slavimo tako da objavljujemo slike vaših dekoracija. Ove godine vodim vas u Poreč kod Edi i otkrivam recepturu njezinih predivnih pisanica

Mojih SEDAM D predmeta za uskršnji stol

Dobila sam sjajan zadatak. Odabrati svaki mjesec 7 predmeta iz Lesnine koje će biti posebno označeni u njihovim salonima i imati etiketu D bloga. Evo točno o čemu se radi...

Milano iz očiju mlade arhitektice

Arhitektica zaljubljena u interijere, Nika Serdar, otkrila nam je jedno divno ime - Matteo Brioni i njegov čudesan svijet opeke i keramike

Milano iz očiju retailera i distributera

Salone del Mobile je prevelik da bi ga cijelog pogledala jedna osoba. Zato smo se podijelili u timove. Svoja iskustva danas s nama dijeli Morena Negovetić iz Meblo Tradea

Milano report iz očiju produkt dizajnera

Donosimo seriju tekstova o Milanu. 7 stručnjaka dan po dan će nam pričati svoja iskustva. Danas počinjemo s Tihanom Tarabom iz Grupe. Salone del mobile - tekst prvi

Idemo u realnost. Kako čistiti crne pipe?

Veliki trend u svijetu kupaonica su crne mat pipe i sivi i bež umivaonici i tamna keramika. No, kako to održavati?

Dnevnik kućanice: vodič za čišćenje i odabir usisavača

Koliko nam tehnologija pomaže da lakše i jednostavnije čistimo svoj dom? Danas pričamo o usisavačima i to ja, iz perspektive mame, domaćice i sasvim solidne čistačice

Napokon opet Nataša. Idemo u njezinu spavaću sobu.

U ovoj spavaćoj sobi sublimirane su sve Natašine želje iz 18 godina podstanarstva. Nakon podulje pauze nastavljemo s dnevnikom adaptacije Nataše Janjić. Danas vam pričamo sve o spavaćoj sobi od 30 kvadrata.

Što je ‘clean label’ pokret i kako on utječe na dizajn ambalaže?

Nakon bio, eco, gluten-free oznaka stiže nam era clean labela, proizvoda koje najčešće odabiru milenialsi. Što to znači za brendiranje hrane i dizajn ambalaže?

Arhitektonska tura – kako se gradio Beč

Bijenale bečke arhitekture izbliza. Iz teorije u praksu. Priča o trodnevnom putovanju i proslavi 200-te obljetnice tvrtke Wienerberger koja je gradila Beč. I nekad i danas. Idemo u obilazak...

Neki novi klinci i neki novi, stari poduzetnici

Mladi hrvatski dizajneri iz studija Thinkobjects s brendom Milla&Milli i komodom Waves osvojili su Red Dot u prestižnoj kategoriji za namještaj i sjedenje. Upoznajte komodu i ostale njihove radove

Sjećate se one – si obukla stolnjak? E oni su ga obukli.

I to doslovno. Zoran Aragović i njegov Bite my style predstavio je kolekciju odjeće napravljenu isključivo od Ikeinih tekstila

Tjedan dana do Milana. Sneak peek na štand Prostorije i Numena

Prostoria u iduće dvije godine planira povećati broj radnika za 50 posto i okrenut se puno više prema izvozu. U Milanu će zato pokazati samo dvije garniture za sjedenje. Ovo je prvi korak u tom velikom zaokretu...

Arhitekti su odabrali. Evo pobjednika

Predstavljamo projekte koje je Udruženje hrvatskih arhitekata zajedno s međunarodnim žirijem proglasilo najuspješnijim u 2018. godini

Idemo u trezor banke na cugu? Nije šala.

Hotel Capital u Jurišićevoj prvi je hotel u Hrvatskoj koji je napravljen u zgradi bivše banke. Kako to izgleda spavati u uredu predsjednika uprave banke i piti whiskey u pravom trezoru, provjerili smo u Amadria Park Hotelu Capital

Kako kombinirati Pantoneovu boju godine u interijeru?

Jedan prostor, potpuno drugačiji seting. Pogledajte koje boje pašu uz trendi boje 2019. godine

Što je nZEB i kakve kuće će se morati graditi nakon 2020.?

One koje troše 20 posto manje energije, emitiraju 20 posto manje stakleničkih plinova i dobivaju 20 posto energije iz obnovljivih izvora. A kako to izgleda u praksi i koliko to košta, saznali smo na gradilištu e4 kuće u zagrebačkim Remetama

Što kažete na umjetnu travu?

Ne trebate ju kositi ni održavati, a uvijek je lijepa i izgleda kao prirodna. A da damo šansu umjetnoj travi?

Još jedan novi restoran u Petrinjskoj

U Petrinjskoj 22 otvorio se novi restoran koji plijeni pažnju. Ne znam još kakva je hrana, niti interijer uživo, ali na slikama izgleda baš dobro

Kako sam se zaljubila u indukciju. Dnevnik kućanice. Prvi dio

Jeste li znali da je gotovo 100 posto ploča za kuhanje u Njemačkoj na indukciju? Zašto je toliko superiorna i zašto ne treba imati predrasude od novih tehnologija, donosim vam u mom dnevniku iz perspektive mame, ne baš sjajne kuharice, ali sasvim solidne kućanice

Restoran o kojem priča cijeli svijet

Under je svjetska atrakcija. Restoran koji je prije par dana otvorio svoja vrata i koji je bookiran do daljnjeg. Vjerojatno godinu dana unaprijed. Evo što o njemu kažu njegovi autori, arhitekti iz svjetski poznatog norveškog ureda Snøhetta

Malo drukčija Nizozemska: Muzej kao hommage – poplavama

Obožavam Nizozemsku zbog nepreglednih polja tulipana, vjetrenjača, sireva, porculana... no i inteligencije, organiziranosti, upornosti i njihove "borbe s vodom". The Waterline Museum upravo je posvećen ovom posljednjem...

Vodič za kupnju blagovaonskog stola

Masivni drveni s debelom daskom ili keramički na kojem klinci mogu nesmetano crtati s vodenim bojicama? Pravokutni, okrugli ili ipak produljiv? Velike su to dileme i zato sam istražila ponudu blagovaonskih stolova