Zašto Hrvati toliko vole Calligaris?

Dobra vijest. Meblo Trade objavio je svoju Black Friday akciju u kojoj ima 30 posto popusta na sav Calligarisov namještaj. Istražili smo ponudu i proučili materijale, kvalitetu, dizajn…

Možda ste primijetili, neki brendovi u Hrvatskoj uživaju poseban status. Da li je to dobar marketing, dobar omjer cijene i kvalitete, pogođen trenutak u kojem su stigli na hrvatsko tržište? Vjerojatno sve to ima utjecaj, a brend u sferi namještaja kojeg smo primijetili da Hrvati posebno vole je talijanski Calligaris s kojim postoji i jedna tajna veza.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Naime, manje je poznato da veliki proizvođač iz okolice Udina, koji ima 620 prodajnih mjesta diljem svijeta te tradiciju dugu 97 godina, ima tvornicu u Hrvatskoj.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Naime, u okolici Delnica već desetljećima postoji Calligarisova tvornica prerade drva, tako da svi drveni dijelovi stolova, sofa, stolica, fotelja, ormara, komoda… zapravo su hrvatski.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

No, naravno, to nije glavni razlog zašto je Calligaris namještaj toliko omiljen među Hrvatima. Naime, postoje i puno ekskluzivniji, skuplji, luksuzniji brendovi od Calligarisa, kao što s druge strane postoji i puno jeftinijih, dostupnijih…

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

U čemu je onda tajna?

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Ja bih rekla u dobrom balansu između cijene i kvalitete te povjerenju kupaca koji mu se rado vraćaju. Naime, Calligaris je jedan od onih dugovječnih talijanskih brendova koji ima nekoliko rangova cijene. Najskuplji komadi namještaja napravljeni su od vrlo kvalitetnih, punih materijala s divnim elegantnim detaljima, dok su oni jeftiniji napravljeni u dostupnijim i jeftinijim materijalima poput plastike, stakla, melanina…

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

To u prijevodu znači da izgledom vrlo sličan stol može koštati primjerice i 5.000 i 25.000 kuna, ovisno o materijalu, mehanizmu produljenja i izvlačenja, veličini… a opet mjesto proizvodnje, dizajn, cijeli proces i tehnologija izrade oba ta stola je praktički ista.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Uz to, Calligaris je napravio još jednu povoljniju liniju Connubia by Calligaris koja je također vrlo popularna u Hrvatskoj. U toj liniji materijali i modeli su nešto jednostavniji, lakši za proizvodnju, neki detalji su možda malo grublji i običniji nego u Calligaris kolekcijama, no i dalje je odnos cijene i kvalitete izvrstan.

CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Evo primjera iz vlastite kože. Prije par godina za naš apartman u Puli uzela sam stolice Alchemia Connubia by Calligaris koje su koštale oko 650 kuna. I dalje odgovorno tvrdim da nema bolje jeftine dizajnerske plastične stolice za taj novac. Trenutno košta 454 kune, a možete ju upotrebljavati i unutra i vani, lagana je, udobna te nije ničija kopija.

CONNUBIA BY CALLIGARIS / MEBLO TRADE

Da ne duljim, evo još mojih favorita iz Calligarisa koji su do 30.11, na popustu u Meblo Trade. Uživajte u galeriji od 50 slika (za otvaranje, kliknite na sliku ispod).

Wordpress Gallery Plugin Free